BOTOȘANI – Birocraţie şi la dus gunoiul

Data:

Colectarea deşeurilor voluminoase ridică mari probleme cetăţenilor, dar şi primăriilor. Deşi normal ar fi fost ca toţi cetăţenii să aibă posibilitatea să sune la operatorul zonal de salubrizare pentru a le preda, acest lucru nu este posibil, şi asta pentru că la depozitul de la Stăuceni nu sunt primite toate tipurile de deşeuri.

În aceste condiţii, se merge pe formula „fiecare se descurcă aşa cum poate”. Multe probleme ar fi eliminate în condiţiile în care s-ar derula campanii de informare, însă, de cele mai multe ori, acestea depind de fondurile care niciodată nu sunt suficiente.

Cu canapeaua la Stăuceni

Pentru colectarea deşeurilor voluminoase (mobilier, uşi, covoare etc) sunt organizate
campanii, de două ori pe an, în cadrul cărora acestea sunt colectate de către echipele Urban Serv şi transportate la depozitul de la Stăuceni. „Orice persoană fizică ce are de aruncat mobilier vechi se poate prezenta la Stăuceni, acolo este centru public de colectare şi poate duce mobilierul vechi, spre exemplu, fără să plătească nimic. În cazul în care vorbim de o persoană juridică, aceasta trebuie să plătească”, a declarat Ovidiu Aparaschivei, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Ecoproces”.

Deşeurile de echipamente electrice şi electrocasnice (DEEE-urile) sunt colectate în cadrul
unor campanii derulate de Urban Serv, în colaborare cu firme din ţară, autorizate pe preluarea deşeurilor reciclabile. Aceste campanii pentru DEEE-uri sunt anunţate din timp şi s-a demonstrat că, raportat la cantităţile colectate, au cel mai mare succes în rândul populaţiei. De regulă, sunt organizate şi tombole cu premii tot pentru a încuraja această colectare selectivă.

Anvelopele uzate sunt colectate la service-urile auto. Există la nivel naţional firme autorizate care colectează cantităţi mai mari, operaţiune care se poate derula prin primării. „Noi am înştiinţat primăriile să colecteze cauciucurile vechi şi, atunci când au în jur de 200 de bucăţi, reprezentanţii firmei respective vin şi le iau gratuit”, a explicat Ovidiu Aparaschivei, citat de MONITORUL DE BOTOȘANI.

Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Consiliera milionară de la Ministerul Digitalizării, asociată la un coafor din Londra

Oana Babagianu, consilier superior la Ministerul Cercetării, Inovării și...

Lui ÎPS Teodosie i-a fost tăiat microfonul de Ziua Marinei, pentru a-i scurta slujba

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului la Ziua Marinei a...

România nu există pe harta turismului european. Fără strategie, brand și identitate

Cine să viziteze România și de ce? Fără o...

Șeful de la Investiții a fost dat afară și scos din echipa de fotbal a primarului din Iași

Primarul a găsit vinovatul pentru întârzierile la marile investiții...