Bugetari şi veterinari fac coadă la DNA

Data:

Angajaţi ai DSVSA şi veterinari sunt chemaţi în faţa procurorilor. Aceştia vor să elucideze delapidarea de milioane de lei de care e suspectat Mihai Țurcanu. Peste 20 de angajați din cadrul instituției, dar și medici veterinari din județ au fost chemați la sediul DNA – Serviciul teritorial Suceava pentru a fi audiați.

Totodată, au ascultat și redat înregistrările efectuate în baza autorizațiilor de supraveghere tehnică. Asta pentru a compara probele administrate în cauză și a stabili modul de comitere a faptelor.

A fost audiată inclusiv Mădălina Raluca Roșu, directorul Direcției Juridice din cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Au fost analizate datele rezultate în urma efectuării percheziției informatice asupra bunurilor ridicate de la aceasta, cu ocazia percheziției domiciliare efectuată de organul de urmărire penală la locuința sa. În plus, anchetatorii au înaintat mai multe adrese și solicitări către diverse instituții publice și private.

A fost continuată activitatea de ascultare și redare a comunicațiilor telefonice și a înregistrărilor ambientale, rezultate din supravegherea tehnică. În plus, procurorii au pus sechestru până la concurența sumei de 2.644.310,26 lei asupra mai multor bunuri imobile aparținând lui Mihai Țurcanu.

„Am încercat să șterg din memorie acest episod”

Printre cei audiați a fost și Margareta Străchinariu. Aceasta a fost președintele Comisiei de evaluare a ofertelor în cadrul achiziției „Consumabile și accesorii pentru recoltarea de trunchi cerebral din țesuturile nervoase pentru EST”. Angajata a declarat inițial că „nu își amintește” ca directorul executiv să-i fi precizat că dorește eliminarea firmei câștigătoare. Acesta s-ar fi exprimat în sensul că pretenția sa era ca procedura de desemnare a câștigătorului să fie una „corectă și legală”.

Fiindu-i prezentate înregistrările în conținutul cărora afirma contrariul, aceasta a recunoscut că Țurcanu dorea ca cealaltă firmă să iasă câștigătoare. „Pe moment nu mi-am adus aminte, întrucât am încercat să șterg din memorie acest episod pe care-l apreciez ca fiind traumatizant pentru mine, însă mi-am adus aminte în momentul în care am ascultat înregistrarea”, a invocat în fața procurorilor Margareta Străchinariu.

Subaltern la dispoziţia familiei directorului

Audiat a fost și unul dintre șoferii de la DSVSA. Acesta a recunoscut că în toamna anului 2021 Țurcanu i-a solicitat să transporte generatorul instituției la ferma de animale pe care acesta din urmă o deține, pentru a-l folosi la sudarea unor elemente din metal în apropierea unei „lagune” situată în imediata vecinătate a fermei, întrucât acolo nu era curent electric. Bunul a fost restituit abia în februarie 2022, când Comisia de inventariere DSVSA l-a interpelat cu privire la generator.

De asemenea, în fața procurorilor șoferul a recunoscut că Mihai Țurcanu obișnuia să-l solicite pentru diferite activități în interesul său personal, pe care le efectua cu regularitate. Spre exemplu, alimenta cu carburanți autoturismele personale și utilajele de la ferma lui Țurcanu. Acesta mai hrănea porumbeii pe care directorul executiv îi creștea, transporta membrii familiei directorului executiv cu autoturismul în diverse călătorii efectuate în interes personal. De asemenea cumpăra alimente pentru ciobanii care lucrau la ferma directorului executiv etc. (MONITORUL DE BOTOȘANI)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

2 COMENTARII

  1. […] A fost audiată inclusiv Mădălina Raluca Roșu, directorul Direcției Juridice din cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Au fost analizate datele rezultate în urma efectuării percheziției informatice asupra bunurilor ridicate de la aceasta, cu ocazia percheziției domiciliare efectuată de organul de urmărire penală la locuința sa. În plus, anchetatorii au înaintat mai multe adrese și solicitări către diverse instituții publice și private, scrie PressHub […]

  2. […] A fost audiată inclusiv Mădălina Raluca Roșu, directorul Direcției Juridice din cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Au fost analizate datele rezultate în urma efectuării percheziției informatice asupra bunurilor ridicate de la aceasta, cu ocazia percheziției domiciliare efectuată de organul de urmărire penală la locuința sa. În plus, anchetatorii au înaintat mai multe adrese și solicitări către diverse instituții publice și private, scrie PressHub. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Echipă românească de fotbal, prinsă în nebunia generată de cutremurul din Turcia

Un cutremur puternic a lovit sudul Turciei. Fotbaliștii de...

Polițist acuzat de viol, la un pas de eliberare

Judecătoria Cluj-Napoca a respins propunerea parchetului de prelungire a...

Comisar european: Bulgaria şi România nu mai trebuie să facă nimic pentru Schengen

Oficiali europeni recunosc că România şi Bulgaria sunt ţinute...

Șeful CJ Iași s-a îmbogățit pe seama unei femei care trăiește într-o garsonieră

Leonora Istrate are 68 de ani, o boală incurabilă...