BOTOȘANI – Dosare penale pe bandă rulantă din cauza permiselor false

Data:

În ultima perioadă poliţiştii de frontieră se confrunta tot mai des cu situaţii în care diverse persoane încearcă să intre în ţară cu acte false.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui bărbat cu cetățenie R. Moldova două permise de conducere false. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, s-a prezentat în vamă pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, la volanul unui autoturism înmatriculat în Moldova. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, cu datele de identificare şi fotografia sa. 

Citește și: Un tată și-a vândut fiica. Cum a dezvăluit o comandă online pentru mâncare o uriașă rețea de trafic

„În urma unui control amănunţit, colegii noștri au descoperit asupra bărbatului încă un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, care avea imprimate fotografia şi datele de identificare ale alte persoane”, au transmis reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului prezentat, cât şi cu privire la documentul descoperit în portmoneu, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că ambele documente nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Citește și: Caz şocant: şefa de la Dermatologie din Spitalul „Sf.Spiridon” şi-a „cazat” părinţii în unitate timp de 3 ani

Permis cumpărat cu 150 de euro 

Tânărul a declarat că la începutul lunii a achiziţionat un autoturism din Republica Moldova pe care intenţiona să îl ducă în Rusia, unde are domiciliul.

O cunoştinţă i-a spus că pentru a putea conduce prin statele Uniunii Europene, are nevoie de un permis de conducere moldovenesc. Mai mult, concetăţeanul s-a oferit să îi procure un astfel de permis contra sumei de 150 de euro, fiind convins că va obţine un document autentic.

Acelaşi concetăţean i-a mai înmânat un permis de conducere cu rugămintea de a-l preda în Ungaria unui cetăţean moldovean.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Continuarea în Monitorul de Botoșani.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related