Şcoală din Botoșani, datoare unui elev rănit grav

Data:

Situație fără precedent în județ, unde o școală în incinta căreia un copil a fost rănit a fost obligată de judecători să-i plătească victimei daune morale și materiale. Este vorba de cazul înregistrat la Școala gimnazială „Tiberiu Crudu” din Tudora, unde pe 18 noiembrie 2016 poarta metalică de la intrarea în curtea unității de învățământ a căzut peste un elev, iar acesta din urmă a ajuns în stare gravă la spital.

Părinții băiatului au dat școala în judecată, iar instituția a fost obligată să plătească daune morale de 45.000 de lei. Procesul a trecut deja de Judecătorie și Tribunal, dar mai există o cale de atac, la Curtea de Apel.

Citește și: VIDEO Pandemia din pandemie. COVID-19 ne-a afectat psihic. Ce facem?

Copil transferat la Iaşi

Incidentul grav s-a petrecut într-o zi de vineri, chiar în prima pauză dintre orele de curs. Copilul se afla în curtea școlii, alături de un coleg, când poarta masivă din fier, lungă de şase metri și înaltă de 1,7 metri, s-a desprins de pe şină şi a căzut peste băiat.

A.Ș.A. a suferit atunci mai multe traumatisme. Iniţial, el a fost dus la Spitalul Judeţean „Mavromati” din Botoşani, la Secţia de Pediatrie, dar în urma investigaţiilor a fost trimis de urgenţă la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, unde a fost internat cu „politraumatism prin lovire accidentală cu impact major la nivelul cranio-cerebralăși membrul inferior drept”, respectiv fractură temporală stânga, pneumoencefalie, otoragie stg, hemosinus sfenoidal bilateral, epistaxis, fractură deschisă tip I G.A. ambele oase 1/3 distanță gambă dreapta, contuzie toraco-abdominală”. Tot atunci, a fost deschis și un dosar penal „in rem” (faţă de faptă, n.r.). (Monitorul de Botoșani)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Zelenski somează Rusia să se retragă de la centrala nucleară Zaporojie / Noi explozii în Crimeea

Cel puţin patru explozii s-au produs joi seară într-o...

O instituție a statului a contestat decizia suspendării sesizărilor privind plagiatul lui Ciucă. Dar a refuzat să facă publică acțiunea

Ministerul Educației, prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior,...

VIDEO Afganistan: Copii vânduţi pentru adopţie, exploatare sexuală sau îndoctrinare

Copii vânduţi contra echivalentului a câteva sute de euro...