BOTOȘANI – Secția de Urgențe spitalicești, blocată de un proiect greșit

Data:

♦ Extinderea Unităţii de Urgenţe de la Spitalul Judeţean a intrat în impas din cauza unor erori grosolane în proiectul de reabilitare.
♦ Pe parcursul lucrărilor, Urgenţele s-au mutat în alt corp de clădire, unde spaţiul pentru bolnavi şi cadrele medicale este prea mic

Autorităţile judeţului au reuşit să-şi demonstreze încă o dată incompetenţa. De această dată victimă a căzut Spitalul Judeţean, a cărui Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a intrat în reabilitare. Deşi au anunţat lucrările cu festivism şi se preconiza că acestea vor fi finalizate în timp record, mai ales în contextul în care încă ne aflăm în pandemie, acestea au ajuns recent într-un punct mort. Asta deoarece, surpriză, proiectul, întocmit cu fonduri europene, este greşit. Cel puţin asta afirmă reprezentaţii firmei Conest, care se ocupă de reabilitare.

 “Proiect în bătaie de joc”

Astfel, proiectul, întocmit de o firmă din Bucureşti, prevede dărâmarea unor stâlpi şi pereţi de rezistenţă, lucru total interzis. Acesta fapt demonstrează clar faptul că firma care a întocmit acest proiect nu a verificat foarte bine planurile şi schiţele cu actualul amplasament al UPU şi structura clădirii. „Cine a făcut acel proiect, l-a făcut în bătaie de joc. Altfel nu poate fi descris”, a concluzionat un reprezentant al Spitalului Judeţean.

Constructorul a observat aceste neconcordanţe încă de la începutul lucrărilor şi a sesizat, de asemenea, faptul că deja ar fi afectată structura clădirii prin anumite lucrări. În acest context, reprezentanţii Conest s-au adresat Consiliului Judeţean, în subordinea căruia se află Spitalul Judeţean. La rândul său, instituţia a trebuit să ia legătura cu arhitectul care a întocmit proiectul.

Între timp, pentru a nu intra într-un blocaj, muncitorii Conest au continuat să lucreze, mai bine de jumătate de an, sperând că la un moment dat CJ va reuşi să remedieze erorile.

Articolul complet poate fi citit în MONITORUL DE BOTOȘANI.

Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cele mai mari amenințări cibernetice și cele mai afectate sectoare

Progresul înregistrat de transformarea digitală a adus inevitabil și noi amenințări de securitate cibernetică.

VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...