BREAKING Djokovic a pierdut procesul împotriva guvernului australian, viza i-a fost anulată și trebuie să părăsească Australia. Guvernul i-a ridicat viza pentru că ”alimentează mișcarea anti-vaccin”

Data:

Ora 9.38: Djokovic a anunțat într-un comunicat oficial că ”respect decizia Curții și voi coopera cu autoritățile în legătură cu plecarea mea din țară”

Ora 9.03: Djokovic a pierdut procesul împotriva guvernului Australiei, care îi revocase viza de intrare în țară. Tribunalul din Melbourne a decis ca Djokovic să suporte și costurile judiciare ale apelului. Reamintim că guvernul australian și-a motivat anularea vizei prin impactul tenismanului sârb asupra sănătății publice, arătând că Djokovic a devenit exponentul mișcării antivacciniste din Australia, iar țara nu poate permite prezența sa, dată fiind notorietatea sportivului. Avocatul Ministerului australian pentru Imigrație a comparat impactul lui Djokovic asupra mișcării anti-vaccin cu campaniile publicitare, potrivit BBC.

Ora 9.00: Un expert australian a declarat pentru CNN că Djokovic poate face recurs la decizia tribunalului din Melbourne, dar puțin probabil să aibă timp până la debutul Australian Open, de luni

Ora 8.55: Judecătorul australian care a citit sentința a spus că decizia împotriva lui Djokovic a fost unanimă. Avocații tenismanului australian discută acum eventuale noi acțiuni în justiție înaintea începerii Australian Open, unde Djokovic avea programa luni primul meci. Dacă decizia rămâne în vigoare, el va fi descalificat automat. Articolul complet poate fi citit pe site-ul G4 MEDIA.

G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: