BREAKING Iohannis despre o posibilă nominalizare a lui Florin Cîțu ca premier

Data:

Întrebat dacă Florin Cîțu ar putea fi propus iar ca premier, președintele Klaus Iohannis a spus miercuri din Slovenia că orice persoană care strânge o majoritate poate fi desemnată. Șeful statului a mai spus, cu  referire la USR, că ”e greu de negociat cu un fost partener care a votat să-ți dărâme guvernul”.

Iohannis a mai spus că astăzi vor fi anunțate peste 330 de decese de Covid, numind situația ”o catastrofă”, dar a calendarul de discuții cu partidele pentru săptămâna viitoare.

Principalele declarații:

Am constatat ieri în Parlament un entuziasm total nemotivat legat de căderea guvernului. Am observat, după ce s-a încheiat moțiunea, liderii și membrii partidelor care au votat moțiunea au avut diverse abordări. Au venit unii să ne spună că probabil nu se prezintă la consultări.

Probabil habar nu au ce o să se întâmple. Alții au țopăit și au spus că vor suspendarea președintelui. Vor doar circ.

Alții au venit cu texte ca și cum acum s-ar inventa coaliția și nu ei ar fi detonat coaliția și căderea guvernului. Eu cred că e nevoie de zile bune până toată lumea coboară cu picioarele pe pănmânt. Criza e diferită: politicienii au ajuns să aibă doar discursuri anti-toți. Așa nu se poate. Doar prin maturitate și nu prin țâfnă se poate rezolva criza.

Să fim sinceri: cineva trebuie să guverneze țara, să formeze guvernul. Am considerat că e nevoie de câteva zile până când acest entuziasm nemotivat se stinge un pic, lumea ajunge să-și pună problema ce urmează și să începem discuții așezate, serioase, mature.

Articolul integral, pe G4 MEDIA.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Cum au pus rușii bazele Securității în România. „Gayaneh“ și Pacepa | Aktual24

Cum au pus rușii bazele Securității în România. „Gayaneh“...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...