BREAKING NEWS Minore aflate în grija DGASPC – racolate și obligate să se prostitueze în Focșani

Data:

În această dimineață, mai multe persoane au fost percheziționate în cadrul unui amplu dosar privind o rețea de prostituție. Suspecții, din Galați și Brăila, sunt bănuiți că ar fi racolat minore instituționalizate din centrele DGASPC din Galați și Brăila și le-ar fi obligat să se prostitueze în Focșani – Vrancea. 25 de persoane au fost duse a audieri.

La data de 24.11.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi efectuează un număr de 11 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Brăila şi Galaţi, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de trafic de minori. La data de 23.08.2021, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, suspecţii au recrutat şi determinat mai multe persoane vătămate minore care beneficiază de măsuri de ocrotire socială să practice prostituţia pe raza municipiului Focşani, judeţul Vrancea, însuşindu-şi în totalitate sumele de bani astfel obţinute. Victimele erau recrutate din rândul minorelor instituţionalizate şi, prin ameninţare şi profitând de situaţia personală deosebită, erau obligate să practice prostituţia în locaţii închiriate sau „la stradă”. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 25 de persoane. Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Galaţi şi al jandarmilor din cadrul IJJ Galaţi. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie, transmite DIICOT, informează VRANCEA24.

spot_imgspot_img
Vrancea 24
Vrancea 24https://www.vrancea24.ro/
Publicația a reușit să se impună în conștiința publică datorită promptitudinii și calității informațiilor, precum și a jurnaliștilor care activează în cadrul publicației (cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu). Publicația Vrancea24.ro este urmărită nu numai în Vrancea ci și în județele limitrofe, în București și în străinătate, mai ales în țările unde trăiesc mulți vrânceni plecați la muncă (ex: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franța etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

VIDEO Se deschide șoseaua de viteză dintre centura Oradea și A3

VIDEO Se deschide șoseaua de viteză dintre centura Oradea...

Thomas Ostermeier a început repetițiile cu „Hedda Gabler” la Teatrul Național din București

Thomas Ostermeier a început repetițiile cu „Hedda Gabler” la Teatrul Național din București

Acidul hialuronic cu efect de lifting instant & susţinut!

Acidul hialuronic cu efect de lifting instant & susţinut!

Garda Forestieră este complice la ilegalitățile din Munții Rodnei, acuză Agent Green

Garda Forestieră este complice la ilegalitățile din Munții Rodnei,...