VIDEO MIG-ul și elicopterul s-au prăbușit. Cei 7 ocupanți ai IAR 330-Puma, morți. Imagini cu locul prăbușirii

Data:

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat miercuri, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44.

UPDATE: În accidentul aviatic în care a fost implicat  elicopterul IAR 330-Puma, miercuri, 2 martie, şi-au pierdut viaţa 7 militari.

Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.

Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.

Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.

Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.

Caporal Lateș Cătălin, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, căsătorit și avea doi copii.

Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, căsătorit, un copil.

Maistru militar cls I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.

Maistru militar cls II Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005.

„Reamintim că elicopterul militar, tip IAR 330-Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu,  decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR.

Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom.
Operațiunile de căutare –salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR sunt încă în desfășurare.

Ministrul Apărării Naţionale și șeful Statului Major al Apărării îşi exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment şi este alături de familiile celor militarilor”, arată Biroul de presă al MApN.

Citește și: Și elicopterul IAR-330 Puma care a plecat în căutarea avionului MiG 21 LanceR a dispărut de pe radar

Un avion MIG 21, al Armatei Române, s-a prăbușit la Cogealac

Citește și: Un avion MiG 21 Lancer a dispărut de pe radar în județul Constanța. Nu sunt date despre starea pilotului și a aeronavei

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază. Imaginile de mai jos arată locul unde s-a prăbușit elicopterul.

MIG-ul și elicopterul s-au prăbușit. Pilotul și cei 5 ocupanți ai elicopterului, morți

Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom, anunță MApN. Ambele aparate s-au prăbușit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: