marți, 3 august 2021
AcasăProiecte editorialeOrașul UitatBucurești: Fostul hotel Dunărea, care va fi transformat în bloc de apartamente,...

București: Fostul hotel Dunărea, care va fi transformat în bloc de apartamente, așteaptă de doi ani începerea lucrărilor de reabilitare

Fostul hotel Dunărea din zona Gării de Nord, clădire monument istoric construită în perioada interbelică, urmează să fie reabilitat și transformat într-un proiect rezidenţial boutique cu 37 de apartamente premium. Proiectul urmează să fie dezvoltat de firma Real Sol, condusă de Shimon Galon, un veteran al pieţei imobiliare din țara noastră. Shimon Galon anunța încă de acum doi ani că lucrările urmează să înceapă în cel mai scurt timp, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Reprezentanții firmei Real Sol au declarat, pentru presshub.ro, că lucrările ar urma să înceapă anul acesta, în aproximativ 4 luni, iar de vină pentru întârziere este “obținerea tuturor aprobăbilor, dat fiind statutul special al clădirii”.

Construit în anii 1935-1940, grav afectat de cutremurul din 1977 și părăsit de mulți ani, hotelul este astăzi o ruină.

Clădirea este deținută de omul de afaceri israelian Avi Zamir, cel care ar urma să investească 3 milioane de euro în reabilitarea fostului hotel.

Doi ani de întârziere pentru obținerea tuturor autorizațiilor

Lucrările de reabilitare a clădirii ar urma să înceapă în aproximativ 4 luni, spun reprezentanții Real Sol, care estimează că acestea vor dura în jur de 12 luni.

Anunț vânzare Hotel Dunărea

Întrebați care este motivul întârzierii lucrărilor de reabilitare, în condițiile în care omul de afaceri Shimon Galon anunțase în presă, încă de acum doi ani, că lucrările urmau să înceapă “în iulie-august 2016”, reprezentanții Real Sol spun că de vină este “obținerea tuturor aprobărilor, dat fiind statutul special al clădirii”.

Ei au mai precizat că obținerea tuturor autorizațiilor necesare va mai dura aproximativ 3 luni din acest moment.

De asemenea, reprezentanții Real Sol au ținut să sublinieze că “Toate termenele menționate mai sus sunt estimative, fiind în strânsă legătură cu obținerea tuturor autorizațiilor necesare demarării proiectului.”

Costul investiției de la hotel Dunărea, fără prețul terenului, se ridică la aproximativ 3 milioane de euro.

De la Hotel Dunărea la Dunărea Boutique

“Dunărea Boutique” ar urma să fie, după renovare, o clădire cu 37 de apartamente premium. O fotografie cu viitorul “Dunărea Boutique”, de după reabilitare, există pe site-ul Real Sol.

Dunărea Boutique

Clădirea are 7 etaje și parter, iar în perioada comunistă a funcționat aici celebrul hotel Dunărea, care avea 70 de camere. Parterul clădirii găzduia magazinul Sora, renumit pentru hainele de calitate.

După revoluție, clădirea, deja afectată de cutremurul din 1977, a fost lăsată în paragină.

În anul 2012, proprietarul, omul de afaceri israelian Avi Zamir, a încercat să o scoată la vânzare pentru 2,4 milioane de euro, însă fără succes. El a decis, ulterior, să investească în transformarea ei într-un bloc de apartamente premium.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE