Bursele Erasmus, doar pentru copiii de bani gata. Eurodeputatul Nicu Ştefănuţă, campanie pentru a le face accesibile tuturor

Data:

Eurodeputatul român Nicu Ştefănuţă a demarat o campanie prin care cere autorităţilor europene să majoreze cuantumul burselor pentru studenţi Erasmus deoarece, în condiţiile actuale, acestea nu mai acoperă costurile studiilor în străinătate şi au rămas aproape exclusiv apanajul copiilor de bani gata.

„Bugetul (alocat burselor Erasmus – n.r.) a fost negociat înainte de războiul din Ucraina, înainte de consecințele inflației și de creșterea neașteptată a costurilor de trai, care au făcut ca studiile în străinătate să devină o provocare pentru cei mai vulnerabili.

Citește și: Bârnova, moșia unui mafiot: teren cumpărat cu 20.000 de lei din retrocedări și vândut cu 400.000 de euro

Erasmus+ are nevoie de o revizuire pentru a asigura o incluziune deplină a tuturor studenților din Europa, în ciuda mediului lor social și financiar. Chiar și în prezent, cel mai mare factor de descurajare a studenților de a pleca în străinătate este teama de costuri și lipsa unei subvenții de prefinanțare înainte de experiență”.

Continuare în Argeșul Online!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Nicu Ștefănuță)

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Uber și Bolt versus taxi. Ce alimentează conflictul  | Ziarul de Iași

Concurența dintre firmele de taxi tradiționale și serviciile de...

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba Iulia | Alba24

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba...