miercuri, 18 mai 2022
AcasăLa ziEconomieCa să nu mai stea la mâna companiilor aeriene, la Oradea se...

Ca să nu mai stea la mâna companiilor aeriene, la Oradea se dorește înființarea unei companii proprii!

Conștenți de faptul că dezvoltarea Oradiei și a județului Bihor nu poate rămâne la hazardul pieței aeronautice, primarul Florin Birta și președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, au anunțat, joi, că vor înființa, în premieră în România, o companie aeriană proprie, care urmează să fie deținută de cele două entități.

Primăria Oradea și Consiliul Județean vor înființa, în premieră în România, o companie aeriană proprie. Anunţul a fost făcut joi, 5 august, de către primarul Florin Birta și președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan într-o declaraţie de presă comună, urmând să fie semnat un protocol de colaborare care va trebui aprobat de consilierii locali și județeni.

Cele două administrații și-au propus să asigure conectivitatea aeriană a județului prin înființarea unor noi curse aeriene interne, între Oradea și București, și externe, între Oradea și unul sau mai multe hub-uri aeriene importante din Uniunea Europeană.„Sunt domenii importante în care colaborarea dintre Primăria Oradea și Consiliul Județean își spune cuvântul, pentru că aceasta duce la dezvoltarea orașului și a județului într-un ritm accelerat. În cazul de față, a avea un aeroport care să ne conecteze cu capitala țării mult mai bine și cu hub-uri europene exact asta înseamnă, o dezvoltare și condiții mai bune pentru investitori, pentru turiști și pentru comunitatea locală”, a precizat primarul Oradiei Florin Birta.

Protocolul prevede înființarea unei companii aeriene proprii deținută de Județul Bihor și Municipiul Oradea, eventual și de alte entități din subordinea directă a celor două autorități publice locale. Astfel, se vor analiza tipurile de companii prevăzute de legislația din România pentru identificarea soluției optime de colaborare: societatea pe acțiuni, societatea cu răspundere limitată etc.

Citește articolul integral în oradeapress.ro

Oradea Presshttp://oradeapress.ro
Site serios pentru oameni serioși.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE