Cablurile topite au curs, focul a ţâşnit din tavan. Primele explicatii după incendiul de la Spitalul de copii

Data:

Ancheta de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, demarată după incendiul care a avut loc marţi seară, este încă în desfăşurare. Surse din spital au explicat pentru „Ziarul de Iaşi” că principala responsabilă de producerea deflagraţiei este instalaţia electrică veche a spitalului, care nu a mai putut susţine toţi consumatorii. Deşi unitatea medicală a fost dată în folosinţă în anii ’70, proiectarea a fost făcută cu ani buni înaintea momentului, şi la nivelul perioadei respective. 

Iar reabilitări la nivelul instalaţiei electrice, una încă cu fire de aluminiu, nemaifolosite de zeci de ani, nu au fost realizate. Aparatura medicală tot mai nouă, mai multă şi mai necesară desfăşurării actului medical a şubrezit şi suprasolicitat instalaţia electrică de la an la an. Iar astfel de incidente pot avea loc în orice spital mai vechi de 30-40 de ani şi care nu a fost reabilitat, explică sursele noastre.

Cum s-a întâmplat incendiul de la spital, pas cu pas?

„Majoritatea spitalelor, nu doar Spitalul de Copii, ci unităţi din toată ţara, au fost proiectate la nivelul anilor ’50, iar consumatorii la vremea aceea erau puţini, nu reprezentau un consum semnificativ pe reţeaua electrică. Dacă ea a fost proiectată să ducă un număr limitat de consumatori, este anormal ca în aceste condiţii, fără reabilitări majore, să investeşti în aparatură, în RMN, CT, să fie calculatoare în toate birourile şi alte echipamente.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Degustare de vin în beciurile faimoasei cârciume Bolta Rece din Iași | Ziarul de Iași

Degustare de vin în beciurile faimoasei cârciume Bolta Rece...

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei Firea? | Aktual24

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei...

Chirica a curățat râul care traversează Iașul chiar când s-a umplut de pești | Reporter de Iași

Chirica a curățat râul care traversează Iașul tocmai când...