Câini ținuți în condiții mizere, fără hrană, la singurul adăpost public din Bihor

Data:

spot_img

Fără o evidenţă transparentă a câinilor preluaţi şi fără să le asigure animalelor îngrijiri medicale, hrană şi apă ori condiţii decente de vieţuire, Administraţia Domeniului Public Oradea este arătată cu degetul de iubitorii de animale, care îi acuză pe reprezentanţii municipalităţii că au înfometat intenţionat câinii, ca să scape de ei. Mărturie stau zecile de căţei pe care Poliţia Animalelor i-a găsit în adăpost mai mult morţi decât vii.

Pe 10 noiembrie, Biroul pentru Protecţia Animalelor din cadrul Poliţiei Bihor a mers în control la adăpostul de câini fără stăpân Grivei, situat pe strada Coriolan Hora şi gestionat de Administraţia Domeniului Public (ADP), cea mai profitabilă societate comercială a municipiului. Din această toamnă, la ideea preşedintelui Consiliului Judeţean, Ilie Bolojan, Grivei a devenit un adăpost public pentru tot Bihorul.

Controlul s-a înscris în cadrul unei acţiuni tematice anuale, în care poliţiştii au verificat toate adăposturile din judeţ, dar a venit şi în contextul în care voluntari de la Grivei au sesizat Poliţia Animalelor, acuzând că îngrijitorii înfometează câinii. „În izolator, o zonă acoperită şi îngrădită, angajaţii nu ne lăsau să intrăm. Unii dintre noi am reuşit să mai tragem cu ochiul şi ne-am îngrozit văzând acolo câini piele şi os şi plini de muşcături. De foame, se mâncau între ei”, a povestit BIHOREANULUI una dintre voluntare.

Citește articolul integral pe Ebihoreanul.ro

Citește și: Despotu’ „luminat” și zădărnicia mersului la pomu’ lăudat cu sacu’

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related