joi, 23 septembrie 2021
AcasăLa ziActualitateCăldură cu măsură: Proprietarii de apartamente din Oradea, obligaţi prin lege să...

Căldură cu măsură: Proprietarii de apartamente din Oradea, obligaţi prin lege să îşi monteze repartitoare pe calorifere

Până la sfârşitul anului, tot românul de la bloc va trebui să aibă individualizat consumul de energie termică, la nivel de apartament! 

O lege adoptată săptămâna trecută prevede sancţiuni usturătoare, de până la 1.000 lei, cât două facturi de iarnă grea, pentru cei care nu se conformează. “Oamenii sunt păţiţi şi nu mai vor să audă de repartitoare. Până nu se vor da primele amenzi nu îşi va monta nimeni”, prevede un administrator de asociaţii de proprietari.

“Plăteşti cât consumi”

Obligativitatea montării contoarelor sau a repartitoarelor de costuri pe caloriferele din blocurile de locuinţe a fost impusă încă de acum 15 ani, prin Legea 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termică. Prevederea a fost preluată ulterior în Legea 121/2014 privind eficienţa energetică şi chiar a avut ca termen de ducere la îndeplinire sfârşitul anului 2016. 

Citește articolul complet în Bihoreanul

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Repartitoarele nu sunt instrumente omologate si supuse controlului metrologic pentru masurarea cantitatii de caldura.Gigacalorimetrul se numeste aparatul care da consumul real.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE