Campania de Conștientizare privind Traficul de Persoane. Jurnaliștii se vor întâlni cu judecători, polițiști, procurori și experți

Data:

Am deschis înscrierile pentru ziariști în cadrul Campaniei Naționale de Conștientizare în privința Traficului de Persoane, derulată de Freedom House România în cadrul proiectului Stop-AT.

Campania este formată dintr-un seminar și o componentă editorială, prin care vom finanța articole/reportaje/investigații ce abordează tema traficului de persoane.  

Sesiunile de formare vor fi susținute de judecători, polițiști, procurori și experți în problema traficului. Participanții vor dezvolta în cadrul seminarului posibile subiecte pe baza cărora vor elabora și publica articole de presă (reportaj, interviu sau investigație) privind fenomenul traficului din România.  

Cele mai complexe și relevante articole publicate vor fi recompensate între 50 și 700 de euro.

Pentru înscriere așteptăm CV-ul dumneavoastră la office@freedomhouse.ro, împreună cu două posibile teme de articol pe care doriți să le urmăriți aferent participării la seminar. Înscrierile pot fi făcute până la data de 27.01.2022.

Despre Proiectul „Semnalăm Traficul, Oprim Pericolul – AntiTrafic (STOP-AT)”

Proiectul STOP-AT abordează o componentă de informare și conștientizare a pericolelor traficului de persoane, precum și o componentă de training în vederea îmbunătățirii accesului la justiție eficace și la servicii de calitate a victimelor traficului de persoane. STOP-AT implementează campanii naționale de conștientizare.

În acest sens vor fi utilizate 10 instrumente de comunicare dezvoltate în proiect pentru informare în mediul online și în spații publice, precum și alte materiale de informare vizuală dezvoltate de actori publici sau privați în vederea completării cu succes a campaniilor demarate anterior la nivel național.

Proiectul este derulat de Asociația Valoare Plus în parteneriat cu Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică, Group 4 Media Freedom and Democracy, Asociația Cultural Socială Economică Christiana, Freedom House România și Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România și beneficiază de o finanțare în valoare de 228.675 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. 

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia).

Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile.

Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.”


UPDATE: După evaluarea înscrierilor, a activității depuse de fiecare participant la seminar și a propunerilor de subiecte pe care le-au depus, au fost selectați să participe în proiect următorii jurnaliști:

Laura GalRuxandra Hurezean
Delia MușetescuRoxana Stancu
Alexandra FilipCamelia Badea
Adriana MitFlavia Drăgan
Sorin SimionBianca Iosef
Justin GafiucVirgil Burlă
Brîndușa ArmancaIon Lucian Petraș
Sebastian OanceaIonuț Jifcu

În evaluarea participanților, au fost luate în considerare următoarele criterii:

  • relevanța subiectelor jurnalistice propuse, impactul pe care îl aduc în societate și capacitatea de a provoca schimbare;
  • gradul de implicare în seminarul de training;
  • experiența anterioară a jurnalistul, în general și în domeniul combaterii traficului de persoane.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. […] Proiectul este derulat de Asociația Valoare Plus în parteneriat cu Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică, Group 4 Media Freedom and Democracy, Asociația Cultural Socială Economică Christiana, Freedom House România și Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România și beneficiază de o finanțare în valoare de 228.675 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. (sursa: PressHub) […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au devenit liberali peste noapte | DE BRĂILA

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au...

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...