Campanie de strângere de fonduri pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, afectat de sistarea furnizării căldurii în oraș

Data:

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara se numără printre spitalele din oraș care au rămas fără căldură și apă caldă, după ce E.On a oprit furnizarea gazului către societatea de termoficare Colterm.

Asociația Armata Îngerilor, cu sprijinul mitropolitului Banatului, Înaltpreasfinția Sa Ioan, a organizat o campanie de strângere de fonduri pentru cumpărarea unui generator extern care să asigure căldură pentru pacienții și angajații spitalului.

Suma necesară pentru cumpărarea generatorului și acoperirea celorlalte cheltuieli necesare este 35.000 de euro, din care s-au strâns deja vineri, la 24 de ore de la lansarea campaniei, 25.000 de euro.

Organizatorii campaniei au creat și un grup de Facebook pentru această cauză – Grup Sprijin Spitalul Louis Turcanu Timisoara.

„Din cauza situației din orașul nostru, micuții de la Spitalul de Copii Luis Țurcanu (ca de altfel multi alți pacienți ai spitalelor din oraș în aceeași situație) erau aseară fără căldură – copilași micuți, cu pneumonii, bronșite, viroze, cancer și multe alte afectiuni.

În urma mesajului unei mămici, am decis să postăm, să ne unim în a-i sprijini cât mai urgent. Soluțiile de moment se pare că nu ajută copilașii pe termen lung (păturile nu le acoperă năsucurile care inspiră aer rece, caloriferele suprasolicită prizele și poate claca instalația electrică, dacă e suprasolicitată). De dimineață, conducerea spitalului a achiziționat: saci de dormit, salopete, radiatoare etc. Căldură vor avea din nou pentru o săptămână după care, nu se știe, așa că trecem la treabă. Vin vremuri grele și temperaturi joase.

Astăzi, cu sprijinul IPS Ioan (mitropolitul Banatului – n. red.), specialiștilor ISU și managerului Spitalului de Copii, am reușit să primim o soluție pentru copii! AVEM NEVOIE DE O SOLUȚIE COMPLEXĂ PENTRU IARNA CARE E APROAPE ȘI TOATE PROVOCĂRILE DE ACUM, care presupune o formulă cu generator extern (care se va customiza în regim de urgență pentru coordonatele spitalului), cabluri separate și sisteme de încălzire pe fiecare etaj care să nu suprasolicite instalația electrică de acum și să ofere siguranță, sursă externă de curent și căldură pentru spital. Până acum, din discuțiile cu producătorul (care va comanda motor în Suedia și va pregăti generatorul în regim de urgență), prețul este în jur de 20.000 euro (plus/minus), la care se mai adaugă sistemul de cablare extern și terminalele de furnizare a căldurii care vor mai fi 10-15.000 euro (vom reveni cu ofertele de preț concrete în funcție de măsurătorile care se fac zilele astea). Deci, în cel mai scurt timp trebuie să adunăm 30.000-35.000 euro! Ca să se poată comanda vineri motorul în Suedia, până mâine ar trebui să adunăm banii de generator”, au anunțat joi organizatorii campaniei, pe Grupul Sprijin Spitalul Louis Turcanu Timisoara.

Persoanele care vor să ajute această acțiune umanitară o pot face prin donații în contul

Asociației Armata Ingerilor – RO66BTRLRONCRT0491745401 sau prin intermediul platformei armataingerilor.ro, AICI.

Timișoara e dragoste, unitate și suport”

Reprezentanții asociației au anunțat vineri că, la doar 24 de ore după lansarea campaniei, s-au strâns deja aproximativ 25.000 de euro, care acoperă costul generatorului, iar aparatul va putea fi comandat sâmbătă.

„Toată dragostea, stima și considerația pentru fiecare cetățean, de la cel care a donat 30 RON până la cel care a donat 40.000 RON, pentru că fiecare a dat din suflet și a pus tot sufletul pentru binele spitalului și copilașilor! TIMIȘOARA nu e ură, dezbinare și prăpăd, Timișoara e: dragoste, unitate și suport, când cauza corectă o cere! Lumini în întuneric! Jos Pălăria, Timișoara! Dumnezeu să vă răsplătească binele!”, au transmis vineri inițiatorii campaniei pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”.

Citiți și

TIMIȘOARA – Fritz: Cât de repede se poate începe furnizarea căldurii. A fost găsit un furnizor de gaz

Ce soluții de avarie au găsit spitalele și universitățile din Timișoara în prima zi fără căldură și apă caldă

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“