Campus pentru învățămânul dual în județul Dolj. Proiect estimat la peste 20 de milioane de euro

Data:

Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Dolj au anunțat, marți, că vor elabora și depune, în vederea obținerii finanțării prin PNRR, un proiect cu valoarea estimată la peste 20 de milioane de euro, ce vizează construirea unui campus profesional integrat, liceal și universitar, prin acest demers fiind asigurată și susținerea financiară necesară amenajării spațiilor și organizării activităților pe care le presupune desfășurarea în condiții optime a învățământului dual.

Primul pas a fost parcurs în cadrul ședinței CJ Dolj de marți, când a fost aprobată încheierea contractului de parteneriat pentru înființarea Consorțiului Regional Integrat pentru Învățământul Dual Craiova, din care, alături de Consiliul Județean, în calitate de lider, și de Primăria Municipiului Craiova, mai fac parte alte 20 de entități din sfera educației și cercetării, precum și a mediului de afaceri.

Citește și: Cum afectează temperaturile de 14 grade în ianuarie anul agricol din 2023. Un specialist explică: „nu este încă grav, dar sunt riscuri mari”

„Am inițiat o procedură de selecție deschisă și transparentă pentru alegerea partenerilor în cadrul acestui consorțiu, în care ne-am dorit să fie incluse toate liceele cu profil tehnologic. Cea mai mare parte a acestor unități de învățământ au răspuns în mod pozitiv la propunerea noastră de colaborare. A rezultat un parteneriat din care mai fac parte instituții precum Primăria Municipiului Craiova, Universitatea din Craiova, un institut de cercetare și, bineînțeles, operatori economici”.

Continuarea, în Reporter 24!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: reporter24.info)

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....