VIDEO Cancelarul Austriei propune un nou calendar pentru aderarea la Schengen. Croația da, Romania și Bulgaria nu încă

Data:

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a susținut miercuri seara o conferință de presă la care a prezentat poziția finală a țării sale legată de intrarea României în Schengen, cu o zi înainte de Consiliul Justiției și Afaceri Interne (JAI), în care se va discuta această chestiune.

Conferința de presă a avut loc la Viena, la finalul unei întâlniri dintre cancelarul austriac și liderii Partidului Popular European (PPE), în frunte cu președintele Manfred Weber. Partidul condus de cancelarul Karl Nehammer este membru PPE.

SUSȚINE PRESShub. Donează sau redirecționează o parte din impozitul pe venit/profit

„Apel de urgență” la adresa Comisiei Europene

Cancelarul austriac a declarat că Ministerul de Interne dorește un nou calendar pentru România și Bulgaria, pentru primăvară.

Karl Nehammer a menționat că veto-ul ţării sale este „un apel de urgenţă” către Comisia Europeană pentru a lua măsuri care să conducă la un control mai eficient al frontierelor externe ale UE în vederea frânării intrărilor ilegale ale migranţilor pe teritoriul blocului comunitar, în special pe ruta balcanică.

Circa 40% dintre migranţii care sosesc în Austria ajung în această ţară după ce au sosit iniţial cu avionul în Serbia, iar alţi circa 40% traversează terestru România, Bulgaria, Serbia sau Ungaria, a susținut cancelarul Austriei.

„Lucrul care contează este că sunt multe lucruri politice de discutat. Primul este migrația. Nu cred că am fost auziți la Bruxelles. Avem oameni care trec granițele cu miile, nu știm de unde vin, nu știm dacă nu sunt traficanți.

E motivul pentru care Austria are această viziune. România și Bulgaria nu sunt parte a Schengen. Este o problemă de securitate. Avem o problemă reală cu migrația, dar nu e singura care ne îngrijorează”, a declarat Karl Nehammer.

Citește și: Siegfried Mureșan: Votul privind aderarea României la spațiul Schengen, pe agenda Consiliului JAI de joi

„Vrem mai mult control la granițe”

Întrebat de presă dacă va exista un veto din partea Austriei, Karl Nehammer a răspuns: „După cum spuneam, peste 75.000 de migranți care nu au fost înregistrați au venit din Serbia, Bulgaria, România, Ungaria. Trebuie să ajutăm aceste țări.

Nu ar trebui să avem un război al controverselor, ci un control al granițelor.

Cred că trebuie să fim realiști: avem 75.000 de migranți care nu au fost înregistrați nicăieri. Nu e o discuție politică, de partid, ci o discuție bazată pe fapte. Suntem țară în interiorul UE, nu la granița ei”, a menționat cancelarul.

Karl Nehammer a menționat că Austra este de acord cu intrarea Croației în Schengen acum, dar nu și a României și a Bulgariei. Care ar putea intra la primăvară, deși, a insistat cancelarul, mecanismul Schengen nu mai este funcțional și au fost reintroduse vămi interne și în cadrul acestui spațiu între unele țări membre.

„Avem nevoie de granițe eficiente. În acest moment avem o problemă de securitate. Austria e țară mică și este supusă acelorași presiuni ca o țară mare”, a justificat cancelarul de ce se opune extinderii spațiului Schengen.

YouTube video

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...