duminică, 26 septembrie 2021
AcasăLa ziActualitateCandidatura sitului Roșia Montană va fi analizată marți de Comitetul Mondial al...

Candidatura sitului Roșia Montană va fi analizată marți de Comitetul Mondial al Patrimoniului UNESCO

Comitetul Patrimoniului Mondial al UNESCO va examina marţi candidatura sitului Roşia Montană pentru a fi adăugat pe lista siturilor protejate de instituţie, alături de candidaturile Uruguayului, Braziliei şi Peru. Analiza dosarului Roşia Montană figura iniţial pe agenda de duminică, potrivit site-ului UNESCO.

Preşedintele Comitetului UNESCO a decis luni să amâne pentru marţi cele patru propuneri de pe ordinea de zi care nu fuseseră încă evaluate: grădina tropicală Sitio Roberto Burle Marx (Brazilia), observatorul solar din Chankillo (Peru), biserica Estacion Atlantida (Uruguay) şi peisajul minier de la Roşia Montană (România), relatează EFE, potrivit Agerpres.

De asemenea, astăzi au fost validate candidaturi din Japonia, Coreea de Sud, Thailanda, Georgia, Turcia și Ţările de Jos.

Propunerile din Brazilia, Uruguay şi Peru, care vor fi analizate marţi, sunt în aşteptare din 2020, când UNESCO a fost nevoită să anuleze evenimentul său anual din cauza condiţiilor de sănătate la nivel mondial, ca urmare a pandemiei de COVID-19. Acest lucru a însemnat că cea de-a 44-a sesiune a Comitetului Patrimoniului Mondial a devenit o versiune extinsă, în care sunt evaluate nu doar propunerile din anul în curs, ci şi cele care nu au putut fi evaluate anul trecut.

Sesiunile au loc până la 31 iulie în oraşul Fuzhou din sud-estul Chinei și acestea se desfăşoară virtual.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE