Canicula a pus stăpânire pe România: cod roșu în câteva județe din țară.

Data:

Meteorologii au actualizat avertizările de caniculă. Pentru astăzi și mâine a fost emis un cod roșu pentru zonele joase din județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud. În aceste zone se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge și depăși recordurile absolute ale perioadei. Acestea se vor situa în jurul valorilor de 38/39 de grade celsius în județele Arad, Bihor și Satu Mare, iar în Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud vor fi 36/37 de grade. Pe parcursul nopților, temperaturile se vor menține ridicate și doar în orele dimineților se vor înregistra valori în general de 20-24 de grade.

Pentru celelalte zone, meteorologii au emis avertizări cod portocaliu și cod galben. Județul Vrancea este vizat, în continuare, de cod galben de caniculă și disconfort termic. Meteorologii spun că astăzi și mâine, se menține valul de căldură, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade celsius, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

Mai mult, meteorologii au emis și un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil de astăzi după-amiază și până diseară. În cea mai mare parte a Moldovei (inclusiv Vrancea), în nordul Dobrogei, estul Munteniei, precum și local în zona Carpaților Meridionali și Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (cu viteze de peste 55-70 km/h), descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20-30 de litri/mp, titrează Vrancea

24.

Vrancea 24
Vrancea 24https://www.vrancea24.ro/
Publicația a reușit să se impună în conștiința publică datorită promptitudinii și calității informațiilor, precum și a jurnaliștilor care activează în cadrul publicației (cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu). Publicația Vrancea24.ro este urmărită nu numai în Vrancea ci și în județele limitrofe, în București și în străinătate, mai ales în țările unde trăiesc mulți vrânceni plecați la muncă (ex: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franța etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Atacul asupra Salman Rushdie: suspectul Hadi Matar, acuzat de tentativă de omor

Hadi Matar, 24 de ani, persoana acuzată că l-ar...

David Popovici, nou record mondial la 100 m liber, la Campionatul European

David Popovici a câștigat aurul european, cu un nou...

Salman Rushdie. Poveștile sunt întotdeauna nemuritoare

Poveștile sunt cele mai puternice lucruri din lume. Pentru...

Cum a cumpărat un fost prefect al Constanței, toată viața bugetar, ruina unui han cu 650.000 de euro

Un fost prefect al Constanței, care conform CV-ului a...