sâmbătă, 18 septembrie 2021
AcasăLa ziActualitateCanicula revine în România. Temperaturi de 38 grade Celsius începând de miercuri

Canicula revine în România. Temperaturi de 38 grade Celsius începând de miercuri

Vremea va deveni caniculară în Capitală și-n țară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi și până la sfârşitul săptămânii disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, potrivit ANM.

Astfel, valorile temperaturii maxime vor creşte de la 32…33 de grade luni, spre 35…36 de grade marţi, iar apoi se vor situa în jurul a 38 de grade. Temperatura minimă va avea valori, în general, de 20…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

De asemenea, ANM a emis o atenţionare Cod galben de disconfort termic ridicat și caniculă valabilă până la sfârşitul acestei săptămâni în țară. Potrivit meteorologilor, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde şi se va intensifica treptat, disconfortul termic va creşte, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În regiunile vestice, sudice şi local în restul teritoriului va fi caniculă.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 şi 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia şi Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Astăzi, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat în regiunile vestice.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE