Cardinalul Lucian: Misiunea dificilă de a pune capăt pandemiei revine autorităților Statului, pe care Biserica le susține

Data:

Cardinalul Lucian, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, a transmis vineri o scrisoare circulară referitoare la actuala situație sanitară, adresată credincioșilor și clerului.

Ierarhul greco-catolic spune că Biserica susține efortul autorităților de a pune capăt acestei pandemii “prin rugăciune și prin îndemnarea fiilor Săi la vaccinare și la respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor necesare, pentru a se ameliora situația actuală și a preveni agravarea acesteia”.

Cardinalul Lucian a amintit mesajul Papei Francisc, care a spus că vaccinarea „este un act de iubire. A contribui astfel încât majoritatea populației să se vaccineze este un act de iubire. Iubire față de noi înșine, iubire față de rude și prieteni, iubire față de toate popoarele”.

Duminică, 24 octombrie, în toate bisericile greco-catolice din țară se vor face rugăciuni pentru cei suferinzi și pentru cadrele medicale care se îngrijesc de pacienții infectați cu COVID-19.

Redăm mai jos textul integral al scrisorii cardinalului Lucian.

„Preasfințiile Voastre,

Cucernici Părinți,

Cuvioși călugări și călugărițe,

Iubiți credincioși,

Situația critică și criza sanitară prin care țara noastră trece din cauza pandemiei provoacă suferință în multe familii. Numărul deceselor crește îngrijorător, la fel ca cel al îmbolnăvirilor.

În această situație tragică, Biserica își exprimă ca întotdeauna compasiunea pentru cei aflați în suferință și transmite tuturor un mesaj de încurajare și de speranță. Sfântul Părinte Papa Francisc a afirmat în mesajul video difuzat pe data de 18 august 2021 că vaccinarea „este un act de iubire. A contribui astfel încât majoritatea populației să se vaccineze este un act de iubire. Iubire față de noi înșine, iubire față de rude și prieteni, iubire față de toate popoarele”.

Misiunea dificilă de a pune capăt acestei pandemii îi revine autorităților Statului, pe care Biserica le susține prin rugăciune și prin îndemnarea fiilor Săi la vaccinare și la respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor necesare, pentru a se ameliora situația actuală și a preveni agravarea acesteia.

Clipele de mare suferință prin care trecem ne îndeamnă să ne dedicăm și mai mult rugăciunii. În ziua de duminică, 24 octombrie a.c. se vor face în toate bisericile noastre rugăciuni pentru ca Bunul Dumnezeu să oprească încercarea și să se îndure de noi. Maicii Preacurate îi încredințăm soarta lumii și a omenirii, rugând-o să ne fie mijlocitoare la Fiul său și Mântuitorul nostru pentru ca să reverse peste noi și lume harurile sale.

Recomandăm tuturor să-i aibă prezenți în rugăciunea zilnică pe cei suferinzi, dar și pe cei care, prin misiunea lor, își expun sănătatea cu devotament și compasiune față de semeni.

Bunul Dumnezeu să vă ocrotească pe toți!”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...