„Ziarul de Iaşi” a publicat recent un amplu articol despre cazuri de persoane care au cumpărat case cu defecte de construcţie, locuinţe de au fost vândute fără ca cei în cauză, cumpărătorii, să fie în cunoştinţă de cauză referitor la acestea. Defecte pe care aveau să le descopere mai târziu, după ce au dat banii, şi nu se mai putea face nimic. Multe case din jurul Iaşului au fost construite fără talpa de fundare, fără izolaţie a podelei, fără tencuială internă şi externă completă, cu probleme ale acoperişului şi altele.
Motivele ţin de dorinţa dezvoltatorului sau a constructorului de a face economie şi a obţine un preţ bun la vânzare, pentru a-şi maximiza marja de profit. În acelaşi timp, odată scoase la vânzare, casele sunt însoţite de schiţe şi proiecte care arată că elementele de care am spus mai sus există, iar lucrările aferente au fost efectuate.
Cumpărătorii le achiziţionează în necunoştinţă de cauză, iar mai târziu nu mai pot reacţiona, sau le este greu să identifice toate lipsurile, acestea fiind ascunse de lucrări ulterioare.
„Cea mai bună recomandare pe care aş putea să o fac pentru cei care îşi construiesc o casă este să o controleze de jos, de la parter. Să fii prezent, să vii, în etapele esenţiale să fii acolo, să controlezi ce se întâmplă. Dacă nu te pricepi la construcţii, ar trebui să vii însoţit de un specialist”, spune un constructor.
Continuarea, în Ziarul de Iași!
Urmăriți PressHUB și pe Google News!