Cât câștigă un polițist local la malul Dunării

Data:

spot_img

Între 1.400 și 7.100 de lei. Între aceste sume se încadrează veniturile polițiștilor locali gălățeni. Logic, cel mai puțin încasează un polițist local debutant, respectiv care are clasa III, grad asistent, iar venitul cel mai mare îi aparține directorului general. Trebuie precizat că acestea sunt veniturile nete, care cuprind și sporul de vechime aferent fiecărui angajat al Poliției Locale Galați. Ce-i drept, oamenii în uniformă, catalogați și plătiți ca funcționari publici, nu pleacă acasă doar cu aceste sume. Și asta pentru că fiecare încasează, zilnic, între 25 și 32 lei normă de hrană.

Toate aceste date le-am obținut chiar de la Poliția Locală, care a făcut și precizarea că anumiți polițiști locali își măresc veniturile primind spor de noapte.

Dar, la Poliția Locală nu lucrează doar debutanți, în această categorie fiind încadrați doar 12 agenți, care primesc lunar salarii nete care variază între 1.400 și 2.000 de lei.

După ce vor acumula vechimea necesară, acești agenți vor trece în clasa superioară, unde salariile variază între 2.000 și 3.000 de lei. Aceste venituri le revin celor mai mulți dintre angajații poliției locale, respectiv 185 de polițiști locali. Mai norocoși sunt cei 35 de polițiști locali care au salarii nete între 3.000 și 4.000 de lei.

Conform grilei de salarizare, alți 38 de polițiști locali, care au clasa I, grad superior, încasează sume între 4.000 și 5.000 de lei, sume la care, normal, se adaugă norma de hrană.

Unii dintre polițiștii locali primesc și spor de noapte, valoarea acestuia variind în funcție de sezon și de planurile de acțiune pe care le au cei din conducerea instituției. 

La nivelul instituției de ordine publică, de spor de noapte beneficiază polițiștii locali din cadrul următoarelor structuri: Secțiile de Poliție Locală, Serviciul Siguranță Rutieră și Serviciul de Intervenție Rapidă și Transport Valori. Media de ore de noapte/polițist local este de 48 de ore/lună, funcție de cerințele exercitării serviciului pe timp de noapte”, ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Galați.

Șefii încasează duble față de un debutant

Dacă tot am adus vorba despre noroc, atunci cu siguranță trebuie să facem referire și la polițiștii locali care ocupă funcții de conducere. La acesta capitol, cel mai mic salariu, între 4.500 și 5.000 de lei, îl încasează un șef de birou. Șefii de serviciu și șefii celor cinci secții de poliție locală au venituri nete care variază între 5.000 și 5.400 de lei.

Grila de salarizare arată o diferență între funcțiile de directori din cadrul institușției de la malul Dunării. Astfel, un directorul executiv încasează între 6.000 și 6.300 de lei, iar directorul general adjunct primește ca salariu suma de 6.043 de lei. Și, după cum afirmam încă de la început, directorul general are un salariu de 7.100 de lei net. Normal, și cei care ocupă funcții de conducere își rotunjesc veniturile cu norma de hrană. Aceștia însă nu pot primi spor de noapte.

De asemenea, fiind funcționari publici, polițiștii locali gălățeni primesc și tichete de vacanță, valoarea acestora fiind una fixă, de 1.450 de lei pe an.

CITEȘTE ȘI:

Tur de orizont: cât îi costă pe cetățeni Poliția locală

Polițiștii locali din Dumbrăvița sunt mai iuți de picior ca pompierii

În Bihor, salariile nesimțite fac casă bună cu sărăcia

În Caraș-Severin polițiștii locali nu iau mai mulți bani decât cei de la județ

Polițiștii care absorb 1% (la sută) din bugetul Primăriei Deva pot deveni un „instrument eficace” în relația administrație – comunitate

Cât câștigă un polițist local din Cluj-Napoca. Agenții, supărați după ce Marcel Vela a dezvăluit salariile

Despre redacția informală #CovRoMd

Rețeaua informală #CovRoMd cuprinde 27 de publicații de nivel local, regional, național, reprezentate de PressHub: Express de Banat (Caraș-Severin, Timiș), Mesagerul de Sibiu (Sibiu), Monitorul de Cluj (Cluj), Alba24.ro(Alba, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Sibiu, Timiș), Gazeta de Dimineață (Hunedoara), Argeșul Online (Argeș), Epoch Times Romania (național),Monitorul de Botoșani (Botoșani), Oradea Press (Bihor), eBihoreanul(Bihor), Átlátszó Erdély (Harghita, Covasna, Cluj, Bihor, Satu Mare, Mureș), Revista 22 (national level), Zi de Zi (Mureș), Jurnalul Văii Jiului (Hunedoara), Arad24.net (Arad), Banatul Azi (Timiș, Arad, Caraș-Severin), inRoman.ro (Neamț), Resita.ro(Caraș-Severin), Liber în Teleorman (Teleorman), Info Sud-Est(Tulcea, Constanța), Jurnalul de Argeș (Argeș), Crișana (Bihor), Transilvania Reporter (Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj), Gazeta de Sud (Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt), Viața Liberă (Galați), Ziarul de Iași (Iași) și Vrancea24 (Vrancea). 

La nivel european, rețeaua include partenerul EURACTIV.ro (parte a rețelei pan-europene EURACTIV, prezentă în 14 țări, cu sediul central la Bruxelles), la nivelul Republicii Moldova, report.md, și, la nivelul unei comunități de 5,6M de utilizatori în România și 1M în diaspora românească, HotNews.ro, prin platforma de dezbateri interactive, LIVE VIDEO #deladistanță.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related