Cât costă să stai într-un cămin studenţesc din Iaşi. Tarife și condiții de cazare

Data:

La universităţile din Iaşi, admiterea de anul acesta a mers mai bine decât oricând. În toate cazurile, locurile de la licenţă au fost ocupate încă din vară într-un procent de aproape 90%.

Conform surselor din instituţiile de învăţământ superior consultate de „Ziarul de Iaşi”, este posibil ca tarifele de cazare să fie crescute cu un procent cuprins între 5 şi 10% față de cele de anul trecut, în funcţie de universitate, dar acest lucru va fi supus dezbaterii interne, acolo unde nu au fost încă definitivate.

Astfel, un student care doreşte să stea la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) va plăti 140 de lei pe lună pentru a locui în majoritatea căminelor instituţiei de învăţământ superior. Tariful este însă pentru 7 dintre cămine, acolo unde se stă câte 3-4 în camere, cu baia la capătul holului. În căminul C11, unde condiţiile sunt similare, dar stau şi familişti, tariful este de 170 de lei. În căminele C1, C2, C3 şi C5, camerele cu câte două paturi şi baie în cameră au un tarif de 275 de lei, cu 3 locuri în cameră costă 250 de lei lunar, iar în C2, unde sunt câte 4 în cameră, tariful e de 225 de lei. În cele mai „de lux” cămine ale universităţii sunt tarife unice de 440 de lei. Doar cei care stau la Akademos vor plăti 500 de lei lunar, mai puţin cei de la mansardă.

Continuarea, în Ziarul de Iași! FOTO: Ziarul de Iasi

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Deșeurile din incendiul de la Primăria Pleșoi, aruncate pe câmp | Oltenia Live

Deșeurile din incendiul de la Primăria Pleșoi au fost...

Percheziții DNA la Primăria Gropeni. Este vizat liberalul Stan Malinche, primarul comunei | De Brăila

DNA Galați efectuează, joi dimineață, mai multe percheziții în...

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. De ce nu funcționează | Ziarul de Iași

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. Deși ar trebui să...