Cât de căutată este limba rusă în anul 2022. În județul Iași mai sunt șapte profesori

Data:

Limba rusă era materie obligatorie în aproape toate școlile din România până la căderea comunismului. Statisticile arată că în 2021 mai era studiată de aproximativ 650 de elevi.

În judeţul Iaşi, mai există doar şapte profesori de limba rusă, dintre care trei predau doar limba rusă maternă, trei doar limba rusă modernă, iar unul le predă pe ambele.

Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Liceul Tehnologic „Petru Poni”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” şi Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” sunt unităţile de învăţământ în care se studiază limba rusă modernă. Limba rusă maternă se mai predă la Şcoala Profesională Focuri, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din Târgu Frumos şi Şcoala Profesională Stolniceni-Prăjescu.

Profesoara Zinaida Gromic predă limba rusă de 40 de ani şi spune că în ultima perioadă a observat o amplificare a interesului pentru această limbă străină. Este venită din Transnistria, profesează de 15 ani în România şi este atât profesoară de limba rusă maternă la Şcoala Profesională Focuri, unde există o comunitate de ruşi lipoveni, cât şi profesoară de limba rusă modernă la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iaşi.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Ministrul Educației, acuzat că și-a plagiat colegii și conducătorul de doctorat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

240 de ruși cer protecție temporară în Iași. Au fugit de Putin și se pun la adăpost

Un efect mai puţin cunoscut al războiului din Ucraina:...

Reduceri semnificative de prețuri la Petrom în prima zi de minivacanță

Minivacanța de 1 decembrie începe cu ieftiniri la Petrom,...

Românii mai așteptă cu ridicarea vizelor pentru SUA. Aurescu are o soluție

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că a...