duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăRecomandateCât de grav ne poate afecta canicula? Simptome care indică că am...

Cât de grav ne poate afecta canicula? Simptome care indică că am putea avea probleme de sănătate

Primul semn că ești afectat de caniculă este apariția amețelii. În cazul unor categorii de persoane, lucrurile se pot agrava, ajungându-se la temperatură mare și chiar la deces.

Coordonatorul UPU SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a vorbit la Digi 24 despre simptomele care apar în urma resimțirii caniculei de către corpul uman, dar și despre sfaturi utile pentru a ne feri de efectele căldurii extreme.

„Oamenii cu afecțiuni se pot simți amețiți. Poate fi explicat prin scăderea tensiunii arteriale, dar poate fi explicabil și prin elementul cel mai grav al urgențelor de căldură, și anume edemul cerebral. El se poate instala când nu există ventilație, temperaturile sunt foarte crescute, și evident cei mai expuși sunt vârstnicii și copiii foarte mici. Ei pot face edem cerebral mai ușor, și în același timp și persoanele cu anumite tulburări psihice, sau cu consum de substanțe toxice. Toxic este etanolul, anumite droguri. 

Toate aceste persoane pot suferi de hipertermie până la creșteri de temperatură foarte mari – până la peste 40 de grade, iar manifestarea este edemul cerebral, cu stare de convulsie, comă, mergând până la stop cardio-respirator. Dar primele manifestări sunt amețelile”, a explicat medicul.

Citește articolul integral în Monitorul de Cluj

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE