miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăLa ziActualitateCât de scump este să îți cumperi o casă prin credit ipotecar...

Cât de scump este să îți cumperi o casă prin credit ipotecar în România: Topul celor mai bune oferte din piață

Cele mai bune oferte de împrumuturi ale băncilor pentru persoanele care vor să își cumpere o locuință au dobânzi anuale efective (DAE) în jurul cifrei de 3,5%. Cu toate astea, cei mai mulți dintre creditori oferă împrumuturi cu dobânzi ce trec de 4%, iar cele mai costisitoare depășesc 5%. Aceste cifre aparțin dobânzilor variabile practicate de bănci, creditele cu dobânzi fixe fiind ceva mai scumpe.

Interesul pentru cumpărarea unei locuințe a crescut puternic în vara acestui an, potrivit datelor raportate de Agenția Națională pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), iar mulți dintre români nu au posibilitatea să plătească o garsonieră, un apartament sau o casă fără un împrumut ipotecar.

La realizarea articolului nu au fost luate în calcul ofertele băncilor prin programul Noua Casă, ci ofertele pentru un credit ipotecar standard oferit de băncile din România.

Românii care vor să își cumpere un apartament în condițiile cele mai avantajoase trebuie să cunoască cele mai bune oferte din piață la creditarea ipotecară. Pentru un împrumut de 300.000 de lei luat pe 30 de ani (echivalentul a 60.728 de euro), BRD, a treia cea mai mare bancă din țară după active, are cea mai avantajoasă DAE la un credit ipotecar, de 3,35%. DAE reprezintă cumulul dobânzii anuale oferite de creditor cu diferitele comisioane și taxe pe care le adaugă aceștia la împrumut.Astfel, la o DAE de 3,35%, cei interesați de un împrumut de 300.000 cu plata pe 30 de ani vor fi plătit, la finalul perioadei de creditare, 472.453 de lei. Cu alte cuvinte, pe lângă înapoierea celor 300.000 de lei, debitorul va plăti în plus, în cei 30 de ani, alte 172.453 de lei, ceea ce înseamnă un plus de 57,48%.

Articolul complet, pe ZIARUL DE IAȘI.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE