Cât plătește Guvernul pentru curent și gaze. Palatul Victoria are nevoie de „renovare energetică moderată”

Data:

Clădirea în care își desfășoară activitatea Guvernul României are nevoie de o „renovare energetică moderată”, a menționat instituția într-un răspuns oferit la cererea PressHUB.

Noțiunea de renovare moderată înseamnă măsuri de creștere a eficienței energetice a unei clădiri, prin, de exemplu: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă, reabilitarea sistemului de încălzire și de furnizare a apei calde, modernizarea instalațiilor de iluminat și de aer condiționat din interior, instalarea de sisteme alternative de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

Stabilirea exactă a ceea ce presupune renovarea se face printr-un audit energetic.

„Pentru imobilul «Palat Victoria» – sediul Guvernului României, aflat în administrarea Secretariatului General al Guvernului, s-a efectuat un Audit Energetic având ca obiectiv general renovarea energetică a clădirii pentru pregătirea documentației suport în vederea implementării proiectului «Eficientizarea energetică a clădirii Guvernului – Palat Victoria» prin obținerea de fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Citește și: 10 sfaturi practice pentru a reduce facturile la energie

Conform calculelor rezultate din Auditul Energetic efectuat, coroborate cu datele de eligibilitate din Ghidul de finațare P.N.R.R., obiectivul imobil «Palat Victoria», situat în București, Piața Victoriei nr.1, sector 1, se încadrează la intervenții de «Renovare Energetică Moderată»”, se arată în răspunsul oferit PressHUB de Secretariatul General al Guvernului.

Clădirea Guvernului nu este, momentan, izolată termic.

Până la reabilitarea energetică, pentru care Secretariatul General al Guvernului a cerut în luna mai anul aceste fonduri europene, factura de energie electrică la Palatul Victoria a fost în martie de circa 25.500 de euro. Pentru gaz, s-a plătit de aproximativ 1.560 de euro.

Citește și: Au reînceput lucrările la prima grădiniţă construită cu fonduri europene în Galaţi

„Ultima factură care a fost remisă la energie electrică a fost pentru luna martie, în valoare de 125316,35 lei pentru un consum de 127268 KW, iar cea pentru gaze aferentă lunii iulie are o valoare de 7649,69 lei pentru un consum de 20675 KW”, menționează răspunsul Secretariatul General al Guvernului pentru PressHUB.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related