Cătălin Drulă, ales din primul tur președinte al USR

Data:

Cătălin Drulă a fost ales președintele USR din primul tur al alegerilor interne, cu 12.967 voturi (71,3%).
Prezența la vot a fost de 77,2%.
„Am cerut un mandat clar și partidul mi l-a dat. Pentru a face opoziție pe bune actualei puteri falimentare, pentru organizare și seriozitate, pentru a da premierul României în 2024. USR a trecut prin etape firești de dezvoltare. O mișcare civică, cetățenească. Intrarea în parlament și consilii locale. Lupta cu Dragnea. Confirmarea în alegeri. Guvernarea. Este timpul unei noi epoci în evoluția acestui partid. Cea de maturitate și stabilitate”, a declarat Cătălin Drulă.
În alegerile pentru președinția USR, Cătălin Drulă a avut cinci contracandidați. În primul tur al alegerilor, Cătălin Teniță a obținut 2.706 voturi (14,8%), Octavian Berceanu – 2.041 de voturi (11,2%), George Ungureanu – 163 voturi (0,9%), Alexandru Kiss – 97 de voturi (0,53%), Miroslav Tașcu Stavre – 138 de voturi (0,76%).

Rezultatul votului pentru președinția USR va fi validat în cadrul unui congres online ce va avea loc pe 16 iulie. Mandatul lui Cătălin Drulă la conducerea partidului va fi de patru ani.

Citeşte şi: Talentatul domn Novak și minunatele dumisale isprăvi

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.
2 COMENTARII
  1. Un rezulatat asteptat fara mari emotii dar care este singularizat prin aparitia Partidului Reper ce atrage membrii din USR.Devenit al patrulea partid ,din Parlamentul Romaniei ,USR nu mai poate contribui ,in aceasta legislatura ,nici macar la simpla dezbatere tematica de forma demiterii unui ministru .Opozitia nu mai poate functiona doar punind in fata USR .Se va ajunge la vechea alianta USR -AUR daca se doreste a se contesta ceva .Trendul USR este descrescator si imaginea de ansamblu , pe masura ce premierul PNL -Ciuca atrage electoratul din PSD o serie intreaga de fosti liberali ,plecati cindva la USR , vor reveni la matca .Posibila intrare in Schengen, resetarea legilor pe justitie , obtinerea graduala a fondurilor din PNNR, aparitia unei noi legi a pensiilor sau impozitarea sumelor ce depasesc valoarea contributivitatii , formarea noilor batalioane de lupta NATO ,cresterea economica , ajutorul dat persoanelor vulnerabile , limitarea pretului la energie , sosele , drumuri de mare viteza , poduri si pe alocuri repararea cailor ferate , deja vizibile , candidatura lui Ciuca in anul 2024 , sprijinul oferit de societatea romanesca ,toate la un loc ofera PNL sanse mari in a obtine votul majoritar in toate alegerile anului 2024 . Imi spuneti ce poate face USR mai mult de atit ?

    • USR urmare a alegerilor din luna iulie va creste in intentiile de vot ale catatenilor devenind „ ciinele de paza” al democratiei romanesti .Pe masura trecerii timpului vom asista la aparitia uni plan de tara ce va readuce Romania in rindul popoarelor civilizate .Sa nu uitam cindva USR a avut 25 de procente vot .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related