​Cătălin Drulă, atac dur la președintele Iohannis și șeful SRI, în contextul acțiunii de compromitere a Emiliei Șercan: Nu putem accepta ca România să fie condusă de epoleți

Data:

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, îi acuză pe președintele Klaus Iohannis și pe directorul SRI, Eduard Hellvig, că au transformat România într-o țară condusă de epoleți. Acuzațiile liderului USR vin în contextul operațiunii de compromitere a jurnalistei Emiliei Șercan, care a dezvăluit că premierul Nicolae Ciucă a plagiat în teza de doctorat.
”Un jurnalist onest a devenit ținta unui sistem mafiot de epoleți pentru că a îndrăznit să-l demaște pe prim generalul plagiator al țării Nicolae Ciucă. Nicolae Ciucă – acest om care a declarat că după cariera militară nu își va distruge onoarea să intre în politică. Nu numai că a intrat în politică, dar a devenit în aceste zile un exponent al răului, un continuator al unui sistem care militarizează din ce în ce mai mult societatea românească. Fie că vorbim de partide, unde vedem că PNL va ajunge să fie condus de armată și de poliție, care se comportă de fapt ca o miliție, miliția lui Lucian Bode care intimidează o jurnalistă, care scoate pozele în cel mai pur stil de kompromat, de tip Belarus, sunt oameni care pe canale oculte vor să pună o liniște de tip iliberal peste România și noi ne vom lupta cu ei”, a declarat luni Cătălin Drulă.
​Președintele interimar al USR a făcut afirmații dure la adresa președintelui Iohannis li direcorului SRI, Eduard Hellvig.
​ „Nu trebuie să uităm aici rolul arhitecților care predau acum ștafeta: Iohannis, sprijinit de politicianul care nu a încetat niciodată să fie politician Eduard Hellvig. Un șef de serviciu secret nu ar trebui niciodată să facă politică, ar trebui să se ocupe de misiunea serviciului de informații. Iohannis și Hellvig îl păstoresc acum pe Ciucă să devină continuatorul proiectul lui Iohannis, va fi proiectul Ciucă. Nu putem accepta ca România să fie condusă de epoleți”, a afirmat Cătălin Drulă.
Citește și: Jurnalista Emilia Șercan acuză Poliția Română că a scurs date din plângerea sa penală și acuză mușamalizarea unor probe
Drulă: Nu vrem un regim iliberal în România

Liderul USR îi solicită ministrului de Interne, Lucian Bode, să dea explicații publice despre ce s-a întâmplat în cazul jurnalistei Emilei Șercan și face apel la premierul Nicolae Ciucă să înțeleagă că România este democrație, nu unitate militară.
”Îi cerem ministrului Bode în maxim 48 de ore să prezinte explicații credibile, în public, altfel săptămâna viitoare, USR va depune moțiune simplă împotriva dumnealui. Domnului Ciucă îi cerem să înțeleagă că aici este democrație nu unitate militară și să înceteze să mai blocheze investigarea plagiatului său. Există instituții, CNADTCU, care ar trebui să verifice, mă rog, se vede foarte clar, sunt zeci și zeci de pagini copiate dintr-o carte, dar avem nevoie de un verdict. Asta este în democrație: avem instituții, sistem de verificări, de control, nu dăm ordine. Premierul să înceteze să mai dea ordine pentru a intimida, cum s-a întâmplat cu jurnalista Emilia Șercan, să înceteze să mai atace democrația pentru că am luptat 30 de ani să ajungem aici. Nu vrem un regim iliberal în România și dumnealui și cei care sunt în spatele dumnealui trebuie să înțeleagă asta”, a afirmat Cătălin Drulă.
Citește și: Freedom House România condamnă ferm acțiunea de compromitere a Emiliei Șercan

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related