Sunt banii încă nefolosiți și care „expiră” la sfârșitul anului viitor.
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a spus la Iași că acești bani trebuiau cheltuiți pe infrastructură. „Oamenii vor să vadă proiecte de infrastructură – de transport, de apă, de canalizare – care sunt coloana vertebrală de dezvoltare a României”, a afirmat Marcel Boloș.
„Pentru proiectele de infrastructură – nu doar cele de apă/ canalizare, dar și transport, managementul deșeurilor etc. – suntem în discuții ca să asigurăm cadrul legal în vederea fazării.
Citește și: Impresii din secuime. O lume bună, într-un stat eșuat
Sunt proiecte care au asigurată finanțarea și în următoarea perioadă de programare, fiind alocate în prezent peste 3 miliarde de euro în vederea continuării proiectelor începute, dar și a contractării mai departe a tuturor proiectelor cuprinse în masterplanurile gândite la nivelul operatorilor regionali de servicii de apă-canalizare.
Așadar, ei să aibă numai succes în implementare iar noi, pe partea cealaltă, avem angajamentul în contractul de finanțare ca să asigurăm fondurile necesare continuării proiectelor”, a explicat la Iași ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene ce se va întâmpla cu proiectele aflate în derulare la sfârșitul exercițiului financiar european 2014-2020.
Întrebarea este ce urmează să se întâmple la capătul celor 3 ani „de grație” care se acordă după fiecare exercițiu de 7 ani, respectiv la sfârșitul lui 2023, cu proiectele care depășesc această limită de timp, titrează Ziarul de Iași.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!