Câți bani europeni riscă să piardă România: 10 miliarde de euro, potrivit ministrului Fondurilor Europene

Data:

Sunt banii încă nefolosiți și care „expiră” la sfârșitul anului viitor.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a spus la Iași că acești bani trebuiau cheltuiți pe infrastructură. „Oamenii vor să vadă proiecte de infrastructură – de transport, de apă, de canalizare – care sunt coloana vertebrală de dezvoltare a României”, a afirmat Marcel Boloș.

„Pentru proiectele de infrastructură – nu doar cele de apă/ canalizare, dar și transport, managementul deșeurilor etc. – suntem în discuții ca să asigurăm cadrul legal în vederea fazării.

Citește și: Impresii din secuime. O lume bună, într-un stat eșuat

Sunt proiecte care au asigurată finanțarea și în următoarea perioadă de programare, fiind alocate în prezent peste 3 miliarde de euro în vederea continuării proiectelor începute, dar și a contractării mai departe a tuturor proiectelor cuprinse în masterplanurile gândite la nivelul operatorilor regionali de servicii de apă-canalizare.

Așadar, ei să aibă numai succes în implementare iar noi, pe partea cealaltă, avem angajamentul în contractul de finanțare ca să asigurăm fondurile necesare continuării proiectelor”, a explicat la Iași ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene ce se va întâmpla cu proiectele aflate în derulare la sfârșitul exercițiului financiar european 2014-2020.

Întrebarea este ce urmează să se întâmple la capătul celor 3 ani „de grație” care se acordă după fiecare exercițiu de 7 ani, respectiv la sfârșitul lui 2023, cu proiectele care depășesc această limită de timp, titrează Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

În Constanța, colectarea gunoiului se va face doar noaptea

Colectarea gunoiului în municipiul Constanța se va face pe...

Încă un beneficiu pentru polițiști: vor fi plătiți să facă școală

Ministerului Afacerilor Interne a anunțat marți că, în vederea...

Prețul lemnului de foc va fi plafonat la 500 lei/mc, până la 31 martie 2023

Guvernul va plafona prețul lemnului de foc la 500...