Câți copii între 5 și 11 ani au fost vaccinați anti-COVID în prima zi a campaniei

Data:

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a prezentat miercuri raportarea vaccinărilor anti-COVID-19 la copiii între 5 și 11 ani, după prima zi a campaniei pentru această categorie de vârstă.

390 de copii au fost vaccinați miercuri în România cu vaccinul produs de Pfizer/ BioNTech într-o doză mai mică decât cea folosită pentru adulți.

3.435 de copii din grupa de vârstă 5-11 ani s-au programat deja la vaccinare până marți, arată datele transmise de CNCAV, la solicitarea HotNews.ro.

În platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național.

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) este optimizat și permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare.

Citiți și: Record absolut de cazuri noi de COVID-19: peste 34.000 de infectări

Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare: vaccinare-covid.gov.ro/formulare-si-chestionare/

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty  este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile;

Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.

Vaccinul Comirnaty produs de compania Pfizer/ BioNTech este deja aprobat pentru administrarea la populația de peste 12 ani.

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost vaccinate anti-COVID, în total, 18.873 de persoane, dintre care 3.531 cu doza 1 (aici intră și doza pediatrică) și 11.680 cu doza de rapel.

Citiți și: Preot: „Și vaccinurile sunt în mâna lui Dumnezeu”

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related