duminică, 26 septembrie 2021
AcasăRecomandateCaz aberant: fetiţă cuminte şi silitoare, terorizată degeaba chiar de instituţiile statului

Caz aberant: fetiţă cuminte şi silitoare, terorizată degeaba chiar de instituţiile statului

O elevă de 12 ani bună la învăţătură este hărţuită inutil de instituţii ale statului timp de ani de zile, după un banal furt de dulciuri din supermarket. După trei ani de zile, timp în care toţi s-au convins că episodul a fost un accident copilăresc din teribilism, iar familia a luat deja măsuri de corectare, „Protecţia Copilului” încă cere instanţei măsuri punitive. Deşi situaţia pare aberantă, funcţionarii de aici sunt de neclintit: „Aşa sunt procedurile”.

Instituţiile statului au avut nevoie de trei ani pentru a reacţiona în cazul unei fete prinse că a furat dintr-un supermarket, un gest cel mai probabil făcut din teribilism. Direcţia Generală de Asistenţă Socială a cerut în instanţă instituirea măsurii de supraveghere specializată a minorei.

Cererea a fost respinsă de Tribunal, pentru că situaţia fusese rezolvată de părinţii fetei încă din 2018. Totuşi, cazul a ajuns la instanţa superioară, DGASPC declarând apel.

În vârstă de doar 12 ani la data comiterii faptei, M.C. a participat la un furt, împreună cu o colegă, A.P. Cele două fete au intrat într-un supermarket, furând mai multe dulciuri pe care le-au ascuns în rucsac, fiind însă prinse imediat.

Cauza a fost clasată, întrucât M.C. nu împlinise 14 ani, vârstă de la care faptele comise atrag răspunderea penală. Totuşi, după ani de zile, în februarie 2021, DGASPC a cerut supravegherea specializată de către mamă pe o perioadă de 6 luni şi interzicerea legăturilor dintre aceasta şi A.P., prietena împreună cu care furase dulciurile.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE