Caz fără precedent: Tribunalul a anulat 2 hotărâri prin care terenul unei familii a fost luat cu japca de Primăria Iași

Data:

Imaginați-vă că într-o dimineață vă treziți deposedați de terenul din fața casei și că acesta este dat, cu dedicație, unui afacerist care recurge la amenințări de interlop. Prin acest calvar au trecut familiile Berban și Baciu, care s-au adresat Justiției pentru a-și recupera terenul din Tătărași și care până la urmă au câștigat. Mihai Chirica și Gabriel Harabagiu, care desfăceau totul în urbanism, n-au plătit niciodată pentru această afacere.

Pe 17 februarie 2023, Tribunalul a anulat două hotărâri ale Consiliului Local Iași prin care un teren deținut de o familie din Tătărași a fost luat cu japca de municipalitate și, ulterior, concesionat lui Laurențiu Timofte, un dezvoltator imobiliar controversat care, în final, nici nu a mai plătit redevența către bugetul local.

Dorința dezvoltatorului de a construi un bloc pe acel teren a transformat viața familiei păgubite într-un coșmar, aspect prezentat de REPORTER în perioada 2020-2021. Un reprezentant al familiei declara atunci că, supărat de opoziție, Timofte i-a amenințat că „îi lasă în scaun cu rotile”.

Citește și: Pe urmele deținutului care a lăsat un bilet în zidurile Cazinoului din Constanța

Concesionarea a fost anulată

Pe 17 februarie 2023, într-o acțiune intentată în 2020 de surorile Felicia Berban și Elisabeta Baciu (fostă Berban), Tribunalul Iași a decis anularea parțială sau completă a Hotărârilor Consiliului Local privind completarea inventarului domeniului privat al Municipiului cu un teren de 495 mp, situat pe strada Călărași din Tătărași, precum și concesionarea terenului respectiv în scopul amenajării unei căi de acces şi parcare. De asemenea, a fost anulat contractul de concesiune în favoarea omului de afaceri Laurențiu Timofte.

Continuarea, în ReporterIS!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: reporteris.ro

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Vulkan Files”: dezinformarea ca formă de terorism

Un consorțiu de mari publicații internaționale dezvăluie existența unei...

Aktual24: Specialist în Inteligenţa Artificială: „Opriţi totul imediat”

Un cercetător în domeniul inteligenţei artificiale, care a avertizat...