UPDATE: Anchetă în cazul doctoriței care și-a cazat părinții trei ani în Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.
Din comunicarea internă se înțelege că prof.dr. Laura Gheucă-Solovăstru vrea să impună un embargo total asupra informației. „Se anunță controale, fiți pe fază, NU dați informații despre pacienți”, spun o parte dintre mesajele care au fost consultate de către „Ziarul de Iași”.
Mai multe surse din Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi descriu o situaţie greu de imaginat: un medic se foloseşte de angajaţii şi de resursele unităţii medicale pentru a oferi, în ultimii trei ani, o îngrijire de tip paliativ pentru părinţii săi, dar la Secţia de Dermatologie, şi totul pe banii contribuabililor. Un caz pe cât de revoltător pe atât de şocant, descoperit de „Ziarul de Iaşi” în cel mai mare spital din Moldova.
Multiple persoane din spital ne-au confirmat faptul că, în ultimii trei ani, tatăl prof.dr. Laura Gheucă-Solovăstru, şefa secţiei, a stat mai mult timp internat la unitatea medicală decât acasă.
Cum bărbatul este imobilizat la pat şi nu se poate îngriji singur, surse din spital au explicat pentru publicaţia noastră că acesta a fost ajutat în permanenţă de personalul secţiei, de asistentele şi infirmierele de acolo, primind inclusiv medicamente de la farmacia unităţii medicale.
Contactată telefonic, şefa secţiei a negat toate acuzaţiile, dar în urma investigaţiei „Ziarului de Iaşi” conducerea spitalului a verificat registrele de internare: tatăl şi mama medicului figurează cu „multiple perioade de spitalizare continuă” începând cu anul 2018, respectiv 2019. De luni, 31 octombrie, va fi constituită o comisie care va cerceta cazul.
Surse din spital: „Tatăl stă singur într-o rezervă de vreo trei ani, îngrijit continuu”
Surse din spital susţin că tatăl medicului, Nicolae Solovăstru, care este imobilizat la pat de mai mulţi ani, este îngrijit în mod constant în ultimii ani în cadrul Secţiei de Dermatologie de la Spitalul „Sf. Spiridon”. Iniţial acesta era adus pentru o perioadă de câteva săptămâni sau luni de zile, dar în ultima vreme acesta stă aproape în permanenţă într-o rezervă.
Acolo este monitorizat continuu de către personalul medical de pe secţie, cu toate îngrijirea pe care o primeşte în mod normal un pacient internat pe o secţie de paliative: cazare în rezervă, hrănire şi spălare la pat, îngrijire zilnică, în permanenţă fiind cineva în salon şi asigurarea medicaţiei adecvate. O îngrijire similară într-un spital de profil poate ajunge la privat câteva mii de lei pe lună.
Continuarea în Ziarul de Iași.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
Si cam cum or fi indicatorii de performanta pe secție? Spre exemplu DMS ?! Poate e spital de cronici ?!☻
Cred ca a suparat pe cineva de s-a descoperit.A fost turnata!😁