Anchetă în cazul doctoriței care și-a cazat părinții trei ani în Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași

Data:

Investigația „Ziarului de Iași” în situația de la Secția de Dermato-Venerologie de la Spitalul „Sf. Spiridon” a agitat apele în rândul conducerii secției. Mai multe surse din unitatea medicală spun că șefa unității, prof.dr. Laura Gheucă-Solovăstru, se foloseşte de angajaţii şi de resursele spitalului pentru a oferi, în ultimii trei ani, o îngrijire de tip paliativ pentru părinţii săi, dar la Secţia de Dermatologie, şi totul pe banii contribuabililor.

La scurt timp după apariția textului în publicația noastră și la o zi de la solicitarea unui punct de vedere, persoane din conducerea secției au început să transmită mesaje prin care îi îndeamnă pe aceștia să nu ofere informații despre pacienți.

Mai mult decât atât, din ceea ce am putut afla până în acest moment, tatăl șefei de secție a fost mutat într-o altă zonă, din aceeași clădire, dar în afara secției, pentru a nu fi găsit luni de controalele demarate de conducerea spitalului.

Citește și: Caz şocant: şefa de la Dermatologie din Spitalul „Sf.Spiridon” şi-a „cazat” părinţii în unitate timp de 3 ani

Din comunicarea internă se înțelege că prof.dr. Laura Gheucă-Solovăstru vrea să impună un embargo total asupra informației.

„Se anunță controale, fiți pe fază, NU dați informații despre pacienți”, spun o parte dintre mesajele care au fost consultate de către „Ziarul de Iași”. Acestea au intrat în posesia publicației noastre din mai multe surse din unitatea medicală, de pe mai multe secții, ele circulând liber între angajați.

Surse medicale au afirmat că aceasta este o practică des întâlnită: la controalele DSP sau ale altor organisme la Secția de Dermato-Venerologie, „pacienții problemă” erau „transferați” rapid pe alte secții.

Citește și: Șefa de secție care şi-a ţinut internat tatăl aproape 1.000 de zile în Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, demisă

„Nu dați informații despre pacienți. Acestea se dau de către medicul curant. Informații despre clinică, PERSONAL se dau de către purtătorul de cuvânt al spitalului. Vorbiți cât mai puțin pentru a NU da loc de interpretări”, se mai precizează în mesajele consultate de „Ziarul de Iași”.

Contactată telefonic pentru articolul publicat astăzi, şefa secţiei a negat toate acuzaţiile, dar în urma investigaţiei „Ziarului de Iaşi” conducerea spitalului a verificat registrele de internare: tatăl şi mama medicului figurează cu „multiple perioade de spitalizare continuă” începând cu anul 2018, respectiv 2019. De luni, 31 octombrie, va fi constituită o comisie care va cerceta cazul. (Ziarul de Iași)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Lansarea Programului Național de Transplant Hepatic la Cluj |Monitorul de Cluj

Lansarea Programului Național de Transplant Hepatic la Cluj a...

Unde aleg românii să călătorească de Paște | Monitorul de Cluj

Unde aleg românii să călătorească de Paște, 1 Mai...

Războaiele de lângă UE fac și mai important votul la europarlamentare | Eurobarometru

Războaiele de lângă UE fac și mai important votul...