Arestarea unui prorectori al Universității ”Dunărea de Jos” se învârte în jurul unor sume de bani greu de imaginat

Data:

Fostul prorector arestat era plătit cu 7.000 de euro pe lună. Veniturile consistente i-au permis ca numai într-un singur an să contracteze credite la bănci de peste 300.000 de lei, în condițiile în care, în cinci ani, ar fi delapidat din fondurile instituției cam tot pe-atât.

Dragoș Alexandru Opreanu, fost director al Direcției Juridice din Universitatea ”Dunărea de Jos” și fost prorector al instituției pe probleme juridice și de resurse umane, a fost arestat preventiv vineri, 3 iunie 2022, la un an după ce Corpul de Control al Ministerului Educației descoperea o ”gaură” de peste 270.000 de lei în contabilitatea instituției.

Cauza: ridicarea repetată din casierie, cu ajutorul juriștilor și folosindu-se de acte false, a unor sume de bani sub pretextul achitării unor taxe judiciare de timbru, în instanță. Sute de falsuri și folosirea abuzivă a funcției de către Opreanu, precum și cuantumul sumei sustrase astfel, timp de cinci ani, au atârnat decisiv în decizia magistraților Tribunalului Galați.

Continuarea, în Viața Liberă!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180 de grade al șefului PNL Brăila

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180...

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...