Cazul Danileț a ajuns în Washington Post: ”Judecătorul este critic la adresa Justiției și a cerut reforme, a organizat proteste împotriva celor care se opun reformelor/ Conduce cursuri de educație juridică pentru copii”

Data:

Un judecător cunoscut din România a fost suspendat din funcția sa din cauza videoclipurilor pe care le-a postat pe platforma de socializare TikTok, o mișcare care a atras, marți, critici din partea Ambasadei SUA, notează Washington Post cu privire la cazul excluderii din magistratură a judecătorului Cristi Danileț.

Danileț a declarat, marți, pentru Associated Press că într-unul din videoclipuri a apărut tăind un gard viu de grădină, iar în altul curățăndu-și piscina de acasă și că niciunul dintre videoclipurile sale nu a avut vreo legătură cu profesia sa. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Danileț, care are foarte mulți urmăritori pe rețelele de socializare, a fost de ani de zile critic la adresa Justiției din România și a cerut reforme, iar în trecut a organizat proteste împotriva celor care se opun reformelor. De asemenea, conduce cursuri de educație juridică pentru copii, mai notează publicația.

  • ”Cred că este un fel de răzbunare. De mulți ani sunt implicat în reforma justiției (din România)… Am mulți dușmani pentru acest gen de atitudine. În România este foarte greu să faci reforme ale justiției, dar și reforme ale mentalităților”, este citat Danileț.

Ambasada SUA la București a declarat marți că este  „profund îngrijorată” de suspendarea lui Danilet.

„O justiție independentă care respectă statul de drept este esențială pentru orice democrație prosperă”, se spune în declarație, adăugând că președintele Joe Biden a spus recent la Summit-ul pentru Democrație că „democrația nu se întâmplă întâmplător”.

Materialul de presă integral poate fi citit în G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită | Crișana

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată...

Flagelul care afectează milioane de vieți, traficul de persoane | The Epoch Times-Romania

Flagelul care afectează milioane de vieți, traficul de persoane....

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură | Puterea a cincea

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură, reprezintă o versiune reinterpretată a...

Experții NASA au reparat computerul sondei Voyager 1, aflată la 15,1 miliarde de kilometri de Pământ |Aktual24

Experții NASA au reparat computerul sondei Voyager 1, aflată...