Cazul Danileț. Cum e posibil ca un magistrat să fie eliminat din magistratură pentru că face parte dintr-un ONG?

Data:

Cum e posibil ca un magistrat să fie eliminat din magistratură pentru că face parte dintr-un ONG, care este o organizație civică, iar nu politică? Iar asta în condițiile în care n-a semnat acțiuni politice! Dacă era politică, funcționa neautorizat. Dar era civică, explică Petre M. Iancu, în Deutsche Welle: A doua expulzare, survenită la numai câteva luni de la cea din decembrie 2021, ea nu pare, la prima vedere, mai puțin abuzivă și revoltătoare decât prima.

Și atunci pe ce bază interzic niște magistrați altuia angajamentul civic, deși știu că activitatea politică ”e definită clar în lege și se referă la partide sau la organizații care participă la alegeri” și că, suplimentar, Cristi Danileț s-a abținut de la vot atunci când ONG-ul din care făcea parte a emis comunicatul critic la adresa guvernului. Și nu l-a difuzat.

Explicațiile, în Deutsche Welle.

Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: