Cazul “Floyd de România” va fi tranşat la Iaşi. De ce a fost condamnată jandarmeriţa!

Data:

Un caz care a inflamat opinia publică în urmă cu doi ani şi-a primit un prim verdict, care a fost pronunţat de magistraţii militari ieşeni. Aceştia au pronunţat sentinţa în cazul bărbatului care a murit după ce a fost imobilizat de jandarmi la Vatra Dornei pentru că ar fi agresat o fată de 12 ani. Judecătorii au constatat că intervenţia jandarmilor a fost abuzivă, iar modul în care aceştia au acţionat a încălcat chiar reglementările proprii. În instanţă a ajuns doar jandarmeriţa care a provocat în mod direct moartea bărbatului, acuzată de vătămări cauzatoare de moarte, port fără drept de obiecte periculoase şi purtare abuzivă. Concret, a folosit un spray care nu era în dotarea Jardarmeriei. Condamnarea primită de jandarmeriţa de 24 de ani, angajată în instituţie de doar 5 luni, va rămâne definitivă la Curtea Militară de Apel Iaşi, care va judeca cauza în septembrie.

Incidentul a avut loc pe 19 iulie 2019 la un festival de muzică populară pentru copii desfăşurat la Vatra Dornei. Tatăl unei fetiţe de 12 ani reclamase jandarmilor că bărbatul îi atinsese indecent copilul. Când jandarmii au vrut să-l legitimeze, Ioan Csapai a fugit. Ajuns din urmă, a fost culcat la pământ de jandarmi, care au încercat să-l încătuşeze, fără a reuşi. La îndemnul unui coleg, sergentul major Ana Maria Florescu s-a folosit de un spray iritant-lagrimogen, pulverizând jetul de la mică distanţă în faţa bărbatului.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Timișoara construiește un nou Spital Municipal ultramodern

Condițiile de spitalizare se vor schimba radical la Spitalul...

Premiile Societății Timișoara. Personalitățile recunoscute pentru contribuția esențială la promovarea valorilor democratice

Premiile Societății Timișoara. Sâmbătă, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare...