Cazul pensionarului din Pitești ucis de doi poliţişti, în raportul SUA despre drepturile omului în România pe 2021

Data:

În urmă cu aproximativ un an, un pensionar din Piteşti, pe nume Barbu (Nicolae) Zaharia, de 63 de ani, care a refuzat să părăsească terasa unui local de lângă Autogara Sud din Piteşti, unde izbucnise un incendiu, a fost pus la pământ cu violenţă de doi agenţi de Poliţie.

Omul a murit la scurt timp, după ce a intrat în stop cardio-respirator, urmare a faptului că unul dintre poliţişti i-a pus genunchiul pe gât şi l-a asfixiat.

Agenţii de Poliţie respectivi, pe nume Ilie Nicolae Florea şi Daniel Petruţ Drăghici, sunt cercetaţi, în stare de libertate, pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă, după ce au stat o vreme în arest. Mai e, de asemenea, cercetat, în acelaşi caz, un subofiţer de Jandarmi dar, în cazul acestuia, cercetările sunt efectuate de Parchetul Militar.

În raportul său pe anul 2021 privind respectarea drepturilor omului în România, elaborat de către Departamentul de Stat al SUA, e descrisă întâmplarea relatată mai sus, la secțiunea „Respect pentru Integritatea Persoanei”, capitolul „Privarea arbitrară de viață și alte crime ilegale sau motivate politic”. Puteți citi AICI integral raportul Departamentului de Stat al SUA.

Citește articolul integral pe Argesulonline.ro

Citește și: Cuvinte care încarcerează, cuvinte care ucid

Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: