Cazul terifiant al unui tânăr care a intrat în spital pe picioarele lui și a murit în 8 zile de septicemie

Data:

Este o poveste specifică sistemului public din România: un om moare și nu există niciun vinovat. Sistemul sanitar și cel judiciar se spală unul pe altul. Medicii nu dau răspunsuri, procurorii îngroapă cazul „pe proceduri”.

Un tânăr de 29 de ani a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, în noaptea de 28 spre 29 decembrie 2022. Fusese adus de doar câteva ore, în stare foarte gravă, de la Socola. Pe drum spre Infecțioase făcuse o scurtă oprire la Spitalul de Neurochirurgie, unde medicii au investigat simptome ale unei infecții și au spus că nu este de competența lor.

Citește și: S-a mai fâsâit o pagină din PNRR pentru Iași: spitalele au primit doar 20% din cât au cerut pentru lupta cu infecțiile nosocomiale

La Socola fusese internat pe picioarele lui, adus de familie, cu o săptămână în urmă, pe 21 decembrie. Fizic era bine la internare, simptomele au debutat la 2-3 zile după aceea.

Până la a fi transferat în stare foarte gravă de la Socola, medicii l-au ținut câteva zile pe Paracetamol „pentru că așa zice protocolul”. Băiatul tremura ca varga și avea febră, dar au pus totul pe seama afecțiunii psihice. Nimeni nu i-a făcut o analiză să vadă dacă nu cumva are o afecțiune internă. Oricum nu avea cine s-o prelucreze, tot laboratorul era liber de Sărbători.

Continuarea, în ReporterIS!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Institutul de Pasihiatrie „Socola”)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe Iași-Voinești | Reporter de Iași

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe...

4 primari din Olt candidează singuri. Nimeni nu a vrut să li se opună | Reporter24

4 primari din Olt candidează singuri. Candidații la funcția...

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi conduc guverne”

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi...