Cazul tinerei PSD-PNL pe care toate instituțiile o angajează în doi timpi și trei mișcări, pe salarii din ce în ce mai mari

Data:

Cinci funcții la stat în mai puțin de patru ani. Aceasta este cartea de vizită a Marei Gheran. Din 2020 încoace, ea a fost pe rând: șef cabinet parlamentar, consilier la Instituția Prefectului, referent la ApaVital, inspector la Primăria Podu Iloaiei și, acum, consilier asistent la Primăria Iași.

Amică cu sora și o colaboratoare de-a deputatului PSD Marius Ostaficiuc, tânăra figura în 2020 ca șef cabinet parlamentar la Doru Pănescu, senator PSD. Ulterior, traseul profesional s-a identificat cu lideri și instituții conduse de fruntași PNL.

De câteva zile, Mara Gheran a dat lovitura: s-a angajat la compartimentul „Proiecte” în Primăria Iași. Chiar dacă toate concursurile la stat au fost blocate încă de la începutul verii, s-a găsit un subterfugiu: transferul definitiv de la Primăria Podu Iloaiei unde abia fusese încadrată.

A înșirat instituțiile din Iași în CV-ul său

Iată parcursul recent al Marei Gheran. Cinci joburi publice în patru ani:
2020: șef cabinet parlamentar Doru Pănescu (PSD)
2021: consilier Instituția Prefectului, prefect Marian Grigoraș (PNL)
2022: referent ApaVital, tot filieră PNL
2023: inspector Primăria Podu Iloaiei, primar PNL
2023: consilier asistent Primăria Iași, primar PNL

În 2021, în declarația de avere înregistrată pe 13 ianuarie în calitate de consilier la Instituția Prefectului, Mara Gheran a menționat venituri pentru anul anterior în valoare de 24.000 lei. O medie lunară netă de 2.000 de lei obținută ca șef cabinet parlamentar la senatorul Doru Pănescu (PSD).

Citește și Isteria azilelor duce la proteste – „Autorizația nu ajută să șteargă la fund bătrânii”

„Mi-a fost recomandată. N-aș fi chiar sută-n sută, s-ar putea de Marius Ostaficiuc (actual deputat PSD – n.r.)”, a spus profesorul Pănescu. Contact telefonic, Marius Ostaficiuc a precizat contextul: „O știam dinainte, din campaniile electorale precedente, adusă de ceilalți tineri, membri PSD. A fost una dintre recomandările, alături de alți tineri, pe care i le-am făcut senatorului Pănescu”, a zis deputatul Ostaficiuc. Povestea tinerei bugetare poate fi citită în Reporter de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
2 COMENTARII
  1. Asta e Romania!!!coruptie,pile si mai putina inteligenta.Domnisoara sau doamna Mara Gheran nu a facut altceva decat sa profite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 2 și ce avere au

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 2: inițial cinci...

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se regăsesc pe listele PSD din Sectorul 1

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se...

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1 și ce avere au

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1: s-au înscris...