CCR îi consideră corupți pe toți magistrații

Data:

spot_img

CCR ne spune că magistrații nu pot fi cinstiți și independenți decât pe bani. Adică, nu au un cod intern al cinstei și al corectitudinii, au nevoie de un stimul extern, ca să nu cadă în păcat.

În sens larg, toți cei care apără pensiile magistraților cu argumentul că dacă se corectează aberațiile (pensii mai mari decât salariu, ieșirea la vârste reduse) „este afectată independența justiției” ne sugerează că toți românii cu salarii mici sunt hoți.

Ceea ce este, în mod evident fals.

Dacă am un salariu de 3.000 de lei, nu înseamnă automat că voi fi necinstit dacă mi se ivește ocazia sau că voi fi incorect.

Din contră, majoritatea oamenilor cu venituri normale respectă legea și nici nu le trece prin cap să fie corupți.

Citește și: CCR protejează din nou pensiile speciale ale magistraților. Retrimite legea în Parlament

Plus, dacă ești predispus să fii hoț când ești sărac, nu te cumințești cât primești un salariu mai mare.

Din contră, doar vei fi un hoț mai mare. (Dovadă și toate știrile din ultima vreme cu doctori plătiți ca în Occident, care-și fac tot rău treaba).

Decizia CCR și toată lupta pentru pensii speciale aruncă mai degrabă o lumină proastă asupra magistraților (mă rog, ei și așa sunt pe ultimele locuri la încredere), pentru că ne spune, într-un document oficial, că dacă nu sunt supraplătiți, gata, toți vor deveni automat corupți.

Eu, cel puțin, așa înțeleg.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță a fost redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022 până în iunie 2024. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Va trece si asta!

Filosoful britanic Tim Crane ironizează în cartea „The Mechanical...

Ciolacu, „premierul Nordis” – singur şi temător?

Premierul Marcel Ciolacu, 56 de ani, a consumat multă...

Revizionismul lui Simion și întâlnirile cu agenții ruși | Puterea a Cincea

Revizionismul lui Simion și întâlnirile cu agenții ruși. Calitatea...

Asalturi finale

Să vedem pe cine băgăm în turul doi. Ca...