Un număr semnificativ de români consideră că justiția din România nu își mai face datoria

Data:

Un număr compleșitor de români consideră că justiția din România nu își mai duce la începlinire misiunea.

74% consideră că magistrații și sistemul de justiție românesc nu își mai fac datoria, potrivit Barometrului României Civice, realizat de Geeks for Democracy și Cult Research.

Un număr semnificativ de români consideră că justiția din România nu își mai face datoria
Un număr semnificativ de români consideră că justiția din România nu își mai face datoria

Guvernul, considerat ineficient și inutil

O raportare la fel de proastă a românilor la o instituție din România o mai înregistrează doar guvernul. 75% consideră că Executivul este în prezent ineficient și inutil, iar 74% consideră că oamenii au o viață mai grea pentru că măsurile guvernamentale nu îi ajută.

74% dintre români consideră că guvernul este inutil și ineficient
74% dintre români consideră că guvernul este inutil și ineficient

Citește și: Cine sunt judecătorii care i-au scăpat pe securiștii care l-au anchetat până la moarte pe inginerul Gheorghe Ursu

Încrederea în justiție, în scădere galopantă

Încrederea în justiție a scăzut galopant în ultimii cinci ani, de la momentul 2017, al protestelor pentru statul de drept, și până azi, potrivit lui Alexandru Zodieru, manager Cult Research.

Doar 8% dintre respondenți mai au încredere totală în justiție, potrivit Barometului României Civice.

„A scăzut incredere în justiției în ultimii ani. Foarte mult. Este pe o cădere liberă, practic nu mai mai există încredere în această instituție din România. Este printre principalele în topul neîncrederii.

Iar motivele sunt evidente din viața de zi cu zi. Vedem astfel de de situații în care unii acuzati scapă pentru că faptele s-au prescris, situatii împotriva cărora  oamenii au ieșit în stradă acum câțiva ani. Acum, mai mult decat in trecut fapte penale dispar pur și simplu” a explicat Alexandru Zodieru.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Iohannis a pus cruce combaterii evaziunii fiscale

Iohannis a pus cruce combaterii evaziunii fiscale, promulgând legea...

Cât a costat deplasarea Alinei Gorghiu în Brazilia

Cât a costat deplasarea Alinei Gorghiu în Brazilia. Ministrul...