Ce a însemnat refugierea în România pentru ucrainenii cu deficiențe de auz

Data:

Aproape cinci milioane de ucraineni au fugit, lăsându-şi în urmă vieţile, din calea tancurilor ruseşti, în cele aproape 10 luni de la izbucnirea războiului din Ucraina. Printre aceştia se află şi sute de persoane cu deficienţe de auz, iar în cazul lor situaţia este cu mult mai grea decât în alte cazuri.

Asta deoarece aceştia reuşeau să comunice dificil chiar şi atunci când se aflau în ţara natală, iar acum se văd nevoiţi să lupte cu un inamic în plus – limba. Deşi, în teorie, statul român a anunţat o multitudine de măsuri de sprijin, în realitate lucrurile nu au stat aşa, iar ajutorul pe care l-au primit ucrainenii a venit din partea asociaţiilor.

Începând din primele zile ale războiului, peste 400 de ucraineni cu deficienţe de auz au ajuns în judeţul Botoșani. Unii au fost doar în tranzit, neavând intenţia de a rămâne aici. Alţii, însă, au plecat din cauza barierelor de care s-au lovit. Statul nu i-a ajutat prea mult, însă reprezentanţii filialei locale a Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România (ANSR) s-a implicat imediat pentru a le oferi o mână de ajutor celor lăsaţi fără glas de război.

Citește articolul integral pe Monitorulbt.ro

Citește și: Actorul român care joacă în Wednesday, serialul Netflix de mare succes: Nu am simţit niciun fel de barieră

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related