Ce avere are Vladimir Putin? Declarația publicată de Kremlin și imperiul financiar pe care l-ar deține în realitate

Data:

Kremlinul a publicat declarațiile de avere ale administrației prezidențiale, Vladimir Putin figurând în scriptele publice cu venituri modeste, chiar mai mici decât ale angajaților săi. În realitate însă, potrivit evaluărilor independendente, averea lui Putin este una colosală.

Potrivit declarației de avere publicate de Kremlin, Vladimir Putin a avut un venit anual în 2021 de 10,2 milioane de ruble, ceea ce înseamnă în jur de 112.000 de euro, adică nici 10.000 pe lună.

Mai sărac decât subalternul său, Vladimir Medinsky, negociatorul șef al Rusiei cu Ucraina, care a declarat un venit anual de 108 milioane de ruble.

La capitolul proprietăți, Vladimir Putin declară un apartament de 77 de metri pătrați și un garaj de 18 metri pătrați. Are două mașini vechi tip Gaz M21, și o Lada Niva cu remorcă Skif.

Opozanții lui Putin vorbesc de 200 de miliarde de dolari

Contestatarii liderului de la Kremlin susțin însă că, în realitate, averea lui Vladimir Putin ar fi în jurul a 200 de miliarde de dolari.

Cifra de 200 de miliarde de dolari a fost avasată de finanțatistul Bill Browder, care, într-o mărturie în Senatul SUA în 2017, a spus că Putin și-a strâns cea mai mare parte a averii după ce un tribunal de la Moscova l-a închis în 2003 pe oligarhul Mihail Hodorkovski.

„După condamnarea lui Hodorkovski, ceilalți oligarhi s-au dus la Putin și l-au întrebat ce trebuie să facă pentru a evita să stea în aceeași celulă cu Hodorkovski. Din cele ce a urmat, se pare că răspunsul lui Putin a fost „50%””, a spus el.

Continuarea în HOTNEWS.RO.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate 

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate...

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la lună

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la...